fbpx

Rjukan klar for Tour of Norway

Radio Rjukan19. mai 20155min
tourofnorway-plakat2015b_ecc5

– Vi er klare. Mange har stått på for å bistå arrangøren med forberedelser og med å lage supplerende aktiviteter. Teknisk etat i kommunen har hatt tett dialog med Tour of Norway i lang tid for spesielt å sikre en trygg innspurt opp Sam Eydes gate.
Vi i visitRjukan har hatt fokus på å gi arrangøren mest mulig kunnskap om Rjukan, slik at vi får fram det beste fra oss under TV- og radiosendingene, sier daglig leder i visirRjukan Karin Rø. Hun har vært sentral i å forberede det store sykkelrittets ankomst.

""– Dette har vært i samarbeid med øvrige aktører i Telemark og Visit Telemark. I tillegg har vi koordinert lokale aktiviteter gjennom Rjukan Handel- og Serviceforening, Rjukanbanen og bygdelagene i Tinn Austbygd og Tessungdalen. 
Det blir et par spennende dager i Tinn. Vi satser på at alle lar seg friste til å bli med og heie syklistene gjennom kommunen vår. Vi har valgt å ha fokus på Rjukan sentrum som både har målgang fredag og start på lørdag, og i Austbygde sentrum hvor det skal være spurtetappe lørdag, sier Rø.

Det er mye som skjer i forbindelse med begivenheten.
– Storgata skal blir gågate mens rittet er her, og butikkene skal flytte ut på fortauet for å lage liv. Fredag ettermiddag arrangeres Tour of Norway for kids for alle mellom 0 og 14 år. Butikkene holder åpent til rett før syklistene er i mål.  Lørdag fortsetter folkelivet – det blir uteservering, grilling, salgsboder og aktiviteter. Tinnsjø dansefestival kommer med både musikk og veteranbiler. Det blir triksekonkurranse arrangert av Rjukan IL. Og på torget kan dere se syklistene varme opp – og kanskje ta en «selfie» med de? 
I bygda er det sykkelarrangement for de minste. Budeiene serverer og selger mat, og Harald Nesset spiller. Også her blir det grilling i et flott oppgradert Austbygde sentrum, sier Rø. 

– Gode TV-bilder er viktige. Derfor har vi oppfordret til noen andre aktiviteter som vi tror vil gi gode TV-bilder, fortsetter Karin Rø. – Storegut er på Tinnsjøen med småbåter sirkulerende rundt. Selv om det da ikke er direktesending vil helikopteret fange noen flotte bilder av dette. De som har lyst til å bli med på turen kjøper billett hos visitRjukan.

– Vi kan ikke garantere noen at de kommer på TV, eller at Dag Otto Lauritsen stopper for å ta en prat, men jo mer man gjør ut av det, jo større er sjansene for at det skjer. Vi skulle gjerne hatt en gruppe sabotører i hvite drakter og på ski ved foten av Gaustatoppen. Noen som tar utfordringen? Andre kreative innslag er det bare å stille opp med. Da spesielt i målområdet og bakkene opp til Stavsro fredag. 
Vi føler vi har god kontroll på vårt bidrag. Vi satser selvsagt på sol fra blå himmel og yrende folkeliv. Det første kan vi ikke garantere, og det andre er opp til Rjukan og Tinns innbyggere, men de kan vi vel stole på, avslutter en spent reiselivssjef.

For de som har noe på hjertet i forbindelse med arrangmentet er det mer informasjon å gi og hente:
Daglig leder visitRjukan: Karin Rø, 922 38 872
Teknisk sjef Tinn kommune: Jan Arvid Gravklev: 416 21 958
Mer informasjon, inkl praktisk info: www.tinn.kommune.no/tour-of-norway

  

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia