fbpx

RIL vil ha med de som ikke er idrettsaktive

Radio Rjukan8. februar 20186min
rilledere_1216

Som ett av Telemarks største idrettslag er Rjukan IL interessert i å være et idrettslag for alle. Nå vil de starte en ressursgruppe for de som vil bidra med annet enn egen trening. 

– Har du lyst til å møte folk, er idretten ett av de beste stedene. Vi ønsker å åpne muligheten for å treffes utenfor idretten, enten man har lyst til å bidra med noe, eller om man bare vil treffe folk i hyggelig lag. Mange har lyst til å bidra, selv om de ikke er med i en av gruppene eller idrettene, mener Einar Rist og Terje Lie.
De ønsker å åpne for at RIL blir en arena også for de som ikke driver idrett, eller som har lagt idrettskarrieren på hylla.
– Det er sikkert også noen som har idéer rundt dette, som vi ikke har tenkt på, men på nyåret vil vi gå ut og invitere til en hyggelig prat om emnet, sier Lie.

– Vi har vært i kontakt med noen som gjerne vil bidra, som ikke først og fremst er med for egentreningens skyld. Ikke minst gjelder det tidligere aktive utøvere, men som fortsatt vil bidra med noe positivt. Derfor diskuterer vi å danne en ressursgruppe, sier de to som er henholdsvis leder og nestleder i Rjukan ILs hovedstyres arbeidsutvalg Terje Lie og Einar Rist. 
De to styremedlemmene er selv i den aldersgruppa der de ser at det er mye å bidra med selv om de ikke sjøl er hyperaktive på bane og i hall. Nå følger de opp barn og barnebarn, men de har også snakket med folk som kan tenke seg å bidra utenom egen families aktivitet.

– Det er mange som ikke er så opptatt av å trene veldig mye lenger, annet en den ene gangen i uka, eller tur med hunden. Samtidig er de klare for å bidra med noe når det trengs. vi har diskutert om vi kan få til et miljø med gamle treningskamerater som fortsatt synes det er moro å komme sammen for å bidra med det de selv føler for, sier Rist.
– Hos oss er det mulig å treffes over en kaffekopp og ha det trivelig, og så kanskje bli enige om å ta et tak når det trengs og hvis det skjer noe f.eks her på stadion, mener han. RIL har tilsynsavtale med kommunen på stadionbygget, men det er ofte at ting ikke blir tatt tak i så fort som det burde. 
Dette er også noe de har diskutert med Frivilligsentralen. Kan idrettslaget være mer enn for idrettsfolk?

RIL er et stort idrettslag med mange idretter, og der mange etterhvert deltar på kryss av idretter og grupper. Og RIl driver også med mye på kryss av gruppene, som f.eks. medeierskapene i arrangementer som TelemarkHelten, Viking Challenge og Norseman Extreme Triathlon, eller å bidra til Solfestebn eller vårdugnaden Stadions dag.
Og samtidig har vi endel støttemedlemmer og passive medlemmer som vi er interessert i beholder eierskapet til sitt gamle idrettslag. Samtidig har vi diskutert hvordan vi skal være åpne for nyinnflytta folk som vil bli kjent med andre i lokalmiljøet, også uten at de har hevet seg med på idrettsbanen, sier Lie.
– Lykkes vi med å få til det, så kan det både bli et trivelig og nyttig tilskudd til den store idrettslige aktiviteten, mener Rist, som påpeker at det slitte stadionbygget sikkert kunne trengt en frivillig tilsynsperson eller noen i en gruppe som bidro med forefallende oppgaver.

– Vi er ute etter å komme i kontakt med interesserte, og har lagt ut en sak om det på rjukanil.no, der de kan ta kontakt, eller de kan melde fra direkte til oss, sier Rist, som selv har vært gira etter å bidra med litt i gammelt idrettsmiljø etter at han har lagt arbeidskarrieren på hylla. 
– Jeg ser jo at det er mange steder der det er ålreit at folk bidrar. Jeg har jo oppdaga ting jeg ikke helt forstår hvorfor henger og slenger, ler Rist.
– Man har jo litt bedre tid når det hverken løper småunger rundt og en ikke kommer trøtt hjem etter en lang arbeidsdag. Da er jeg sikker på at mange vil ha mye igjen for å bidra i et positivt og aktivt miljø som vårt. 
 

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia