fbpx

Nye norske topplasseringer på Gaustablikk

Radio Rjukan16. mars 20184min
trym-loeken-ales-jure_28a1

Trym Nygaard Løken var ustoppelig på herresiden, og 24-åringen tok sin andre seier på to dager. Nygaard Løken fulgte opp gårsdagens seier i bakkene på Gaustablikk i dag. Bækkelaget-utøveren overbeviste gjennom hele dagen i en høydramatisk parallellsprint. Nygaard Løken startet med å vinne prologen, før han knuste konkurrent på konkurrent i heatene videre med sikker kjøring og gode avslutninger i langrennsdelen. 

I semifinalen slo han den franske favoritten Philippe Lau, mens sloveneren Ales Jure ventet i finalen. Jure knuste samtlige konkurrenter på sin vei mot finalen, men hadde lite å stille opp med i kampen om førsteplassen mot Norges beste telemarkskjører. 
– Det er ekstremt deilig å vinne her i dag. Helt sjukt å ta seieren to dager på rad, sier Nygaard Løken etter målgang.

På kvinnesiden ble den norsk-tyske duellen i finalen ulidelig spennende mellom Guro Helde Kjølseth og Johanna Holzmann.Kjølseth var desidert outsider mot verdenscupleder Holzmann, etter å ha tatt sesongens første pallplassering med tredjeplass i går. Kjølseth var først inn på oppløpet i stakedelen, men før målstreken klarte Holzmann å stupe forbi den norske jenta. Holzmanns seier var så knepen som den kan bli i telemarksporten med 16 hundredeler.

– Det er litt surt. Det handler om å få første kroppsdel over, så jeg får trene litt på stupinga, sier Kjølseth. Likevel har de to rennene vært en opptur for jenta fra SK Rival og Molde. 
– Jeg får gå for seieren i fredagens parallell, sier hun. 

""Hjemmefavoritt Amund Møster Haugen fra Fjellguten Skilag var maks uheldig i dagens parallellsprint på Gaustablikk da han falt fra en sikker seier i 16-delsfinalen. 
21-åringen fra Tinn kjørte meget stødig i prologen med 13. beste tid. Alt lå til rette for en topp ni-plassering da han møtte den antatt svakere franskmannen Adrien Etievent i 16-delsfinalen. 

Haugen leverte meget stødig kjøring i bakken og på hoppet, og hadde en soleklar ledelse rett før den beryktede reipelykkja. Men i den siste porten før 360-graderen havnet Haugen på innerski og rett på rompa. Da var alt håp ute for hjemmefavoritten. Det endte med et meget surt fall. 

– Det er forferdelig irriterende. Jeg har full kontroll. Jeg vet ikke hva som skjer når jeg går på trynet der, sier han. 
Nå er han meget revansjelysten før fredagens parallell. Da er det nye muligheter foran et hjemmepublikum på flere hundre skoleunger. Haugen fikk en noe oppløftende 11. plass i onsdagens renn, men har en klar ambisjon om å havne innenfor topp ti i løpet av helga på hjemmebane. I morgen er hans store mulighet. 

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia