fbpx

Norsk seier i telemark-parallell

Radio Rjukan22. mars 20153min
telemark-mathilde-olsen-ilebrekke2015_c0ae

Mathilde Olsen Ilebrekke fra Sandefjord gjorde det igjen. I den avsluttende parallell-konkurransen under verdenscupfinalen på Rjukan sikret hun seg karrierens tredje verdenscupseier. 

– Det føles så fantastisk, også her, på hjemmebane, med det fantastiske publikummet. Det kan ikke bli bedre, sa Mathilde etter den avgjørende finalerunden mot tyske Johanna Holzmann. Mathilde ledet med brukbar margin etter det første runet og kunne egentlig bare kontrollere inn seieren. I tillegg fikk Holzmann trøbbel i reipelykkja og hektet seg fast i en port.

– Jeg så at hun falt, men ikke at hun hektet i porten, så jeg ga full gass lenge før jeg oppdaget at seieren var min. Men det siste oppløpet var bare herlig, sa Mathilde. Hun åpnet verdenscupfinalene med en tredjeplass i klassisk. Fredag ble det sølv på sprinten, før hun i dag kunne ta steget helt opp på toppen av seierspallen.

Thea Smedheim Lunde og Ida Gresaker ble slått ut i hver sin kvartfinale. Greasker imponerte med sterk kjøring mot selveste Amelie Reymond, nok en gang verdenscupvinner fra Sveits, men det holdt likevel ikke til avansement.

I parallellkjøringens herreklasse vant til slutt sveitseren Bastien Dayer, som slo ut Sondre Kristenstuen i semifinalen. Sondre Kristenstuen måtte gi tapt for verdenscupvinner Tobias Müller i bronsefinalen og endte dermed på fjerdeplassen.

Resultater Parallell Kvinner
Resultater Paralett Herrer

Foto: Norges Skiforbund/Rjukan Ski

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia