fbpx

Nederlandsk vinner på Rjukan

Radio Rjukan19. mai 20164min
tour-of-norway2016-2_70ef

Den nederlandske veteranen Pieter Weening utmanøverte feltet, ved å stikke fra tidsnok, og vant torsdagens kongetappe i Tour of Norway i Rjukan sentrum.
35-åringen stakk fra front opp mot den siste stigningen opp mot Flistjønnskar, og holdt på luka hele veien ned til Rjukan.

""Dermed overtok også Weening ledertrøyen i rittet. De norske favorittene Edvald Boasson Hagen, Sondre Holst Enger og Odd Christian Eiking jaktet alle på Weening, men klarte ikke å hente inn forspranget.

På et tidspunkt var de bare 20 sekunder bak, men samarbeidet satt ikke som det skulle og Weenings forsprang bare økte på vei mot mål. Til slutt vant han med 47 sekunder foran henholdsvis Sondre Holst Enger og Odd Christian Eiking. Boasson Hagen ble til slutt nummer ni.
Etter målgang innrømmer Holst Enger overfor TV2 at de norske stjernene burde ha jobbet bedre sammen.

– Ja, vi kunne ha samarbeidet bedre. Men gjort er gjort. Jeg var ganske kokt, og det ble lurekjøring mot slutten der. Alle ville spare krefter til spurten, så det er nok derfor det ble slik, sier han til TV 2.

Det tok lang tid før dagens brudd til slutt satte seg. I starten var det flere bruddforsøk, men feltet holdt seg samlet helt over den første innlagte spurten – som Boasson Hagen vant. Til slutt kom imidlertid fem mann seg fri: Amund Grøndahl Jansen (Joker Byggtorget), Cesare Benedetti (Bora), Matthias Krizek (Team Roth), Gert Dockx (Lotto Soudal) og Steven Lammertink (LottoNL-Jumbo).

""Kvintetten hadde på det meste rundt fem minutters forsprang, men feltet hadde god kontroll på utbryterne. Tidsdifferansen ble gradvis spist opp og med 30 kilometer igjen ble bruddet til slutt hentet inn.

Det var en tørr og fin etappe hele veien, og godt vær, noe som gjorde at de kom i mål 25 minutter raskere enn antydet på forhånd. Rittet var fulgt i en 3-timers direkte sending underveispå TV2.

Imorgen starter det kl 13 fra Rjukan sentrum, og etappen går gjennoim Tinn ned til Tessungdalen og over Imingfjell og ender i Geilo. Etter det er Tour of Norway-.sirkyset over i Tinn for denne gang.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia