fbpx

Mol/Sørum sikret seg finaleplass i OL

Radio Rjukan6. august 20213min
mol-vollol

Som én av OLs absolutt største norske favoritter til OL-gull har Anders Mol og Christian Sørum spilt seg opp fra en nervøs og svak start i første kamp til en ganske klar og overlegen seier i semifinalen.

Den fantastiske arenaen Shiokaze Park hadde ikke stort andre publikummere enn Norges kulturminister Abid Raja og idrettspresident Berit Kjøll som jublet over det norske spillet.

Det norske lagets trenere, Jetmund Berntsen og rjukanfødte Kåre Mol, Anders sin pappa, satt på tribunen og jublet med.
Kåre var betydelig mye mer avslappet underveis i denne kampen enn han har vært under hele OL.
Allerede fra start tok Mol/Sørum kontroll i kampen, og ledet 5-1 før deres venner og sparringpartnere på world touren, latviske Plavins/Tocs klarte å svare.

Norge, verdensenere førsteseedet inn i OL, ga aldri fra seg ledelsen i kampen.

Og Norge kunne nærmest cruise inn til OL-finale 2-0 (21-15, 21-16) og følge med på kampen mellom tredje og andre seed i turneringen Qatars Cherif/Ahmed og regjerende verdensmestere fra Russland, Krasilnikov/Stoyanovskiy som spilte sin semifinale rett etterpå. Kampen gikk eksklusivt på Discovery+, og rett etterpå fikk det ferske finalelaget se jubelen hjemme i Norge på TV-skjerm på finalearenaen, noe som ble formidlet ut til verden mens fotografene blitzet rundt det norske finalelaget.

Finalen går i Shiokaze Park lørdag klokka 04.30, og blir ikke noen enkel match.

Den er altså mot ROC, «den Russiske Olympiske Komité», eller Russiske Krasilnikov/Stoyanovskiy, som er nummer to på verdensrankingen, regjerende verdensmestre (Norge ble da nummer tre).

Det er altså nummer én og nummer to på verdensrankingen og OL-seedingen som møtes i OL-finalen. Stort bedre kan det ikke gjøres.

Bronsefinalen går mellom Latvia og Qatar like før finalen lørdag. Latvias Plavins har OL-bronse fra før.

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia