fbpx

Lanserte Team Telemark i Tinn

Radio Rjukan24. mai 20165min
team-telemark_0354

Team Telemark er muligens den friskeste toppidrettssatsingen i Telemark noensinne. De unge løperne, der mange er basert i Telemark, er framtidas topper, og ble presentert av prosjektleder Hans Kristian Lahus.
– Team Telemark skal hete akkurat det, og ikke andre sponsornavn. Vi ønsker å sette fokus på Telemark, sa Lahus.

Team Telemark er et profflag i langrenn med base i Telemark, der de beste telemarksløperne, der også noen av de største profilene i norsk langrenn får nær tilknytning, i tillegg til høy kompetanse og ekspertise fra Norge og utlandet.
Det er ett guttelag og ett jentelag, der damene meget godt kan være verdens nest beste landslag, etter det norske A-landslaget, sa en entusiastisk Lahus, som fortalte at målet er sportslige resultater, samt gi noe tilbake til Telemark. 

""Team Telemark vil være utadvendt, og holde alle samlingene her i Telemark, med unntak når man er i utlandet. Og det var helt naturlig å legge lanseringen og den første treningssamlinga her til Tinn, fordi vi har opplevd stor støtte for prosjektet her. Vi hadde ikke kunnet komme igang uten støtten hjerfra, sa Lahus, som også er imponert over satsinga som skjer, ikke minst det som planlegges på Gaustablikk.

Nå ønsker de å ta kontakt med idrett og nærngsliv i Tinn seinere for å få flere med på laget.
– Vi ønsker å ha lokale støttespilletre i Telemark som er endel av Team Telemark på den ene eller den andre måten, og vil også gi noe tilbake, sa Lahus, som presneterete dette for næringslivstoper på Rjukan Næringsutviklings froskostmøte idag, og skal gjøre tilsarende på VisitRjukans og Handelsstandens froskostmøte imorra onsdag, og overfor Rjukan idrettslag ikveld, da de også var med RILs friidrettsgruppe på trening på stadion, som sydet av liv, før de måtte skrive autografer.

Det profesjonelle langrennsteamet presenterte de lovende utøverne, der flere allerede er helt i Norgestoppen.

Mikael Gunnulfsen fra Skien var før dagens konferanse den eneste løperen som ble offentliggjort. Idag ble det klart at Mari Eide, Kari Vikhagen Gjeitnes og Silje Øyre Slind er med på kvinnesiden, og på herresiden skal Steiras ektemann, Devon Kershaw (VM-gull i 2011), og skotten Andrew Young være med – i tillegg til utøvere fra Telemark.

Team Telemark blir også verdens første profesjonelle team for damer som vil konkurrere på høyt nivå. De tidligere landslagsutøverne Kristin Størmer Steira og Ella Gjømle Berg blir trenere for det profesjonelle teamet for damer, som vil konkurrere på høyt nivå i skisporet. 

– Ideen er å samle hele Telemark om et felles prosjekt hvor alle som ønsker kan delta på sine premisser, føle eierskap og oppnå gode resultater. Det kommer mer informasjon om hvordan man planlegger å engasjere bredt og berikende i forbindelse med den offisielle lanseringen og videre i løpet av sommeren, sier daglig leder Hans Kristian Lahus.

Team Telemark har fått støtte fra bedrifter, kommuner, idrettslag og private aktører.

– Team Telemark ønsker å endre på dette gjennom å inspirere barn, unge og voksne jenter til å kunne satse så langt de ønsker i og utenfor skisporet, og ønsker å etablere inspirasjonssamlinger og hospitering for unge deltakere.

 

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia