fbpx

Klart for Norseman lørdag

Radio Rjukan5. august 20166min
norseman2015-vinner-foto-dag-oliver_64fa

""Det kan trengs for det er fysisk krevende å gå igjennom løypa. Og flere ganger har man opplevd snø og kulde ved målgangen på Gaustatoppen i starten på august.

Det er altså fjorten år siden den spede begynnelsen gikk til det første Norsemanm Extreme Triatlon, og det var suksess fra første forsøk. Norseman er blitt en tradisjon, og det er stor kø for å melde seg på til de begrensede plassene. Samtidig fanger Norseman medias interesse.
Norseman regnes nå som en av Triatlon-klassikerne, som den hardeste og på linje med The Iron Man.
Norseman er en såkalt "Iron Man", og den tøffeste av dem alle.

Og Norseman vil i år igjen leve opp til sitt harde navn og rykte, selv om alt tyder på at det ikke blir like utfordrende som ifjor, da vi hadde sommerkulde istedetfor sommervarme å by deltakerne på.

Det er ingen fare for at Norseman i år ikke går helt til topps på Gausta. Men som deltaker i Norseman må man forberede seg på det meste. i år blir det regn flere ganger underveis fra vest til øst. De håper på stor publikumsinteresse langs løypa i år også. Det vil nok være kjærkomment for deltakerne å se folk heie langs veien.

""I år har Rudi Robert Yeomans (bildet) kommet igjennom nåløyet som deltaker. For etter påmelding skjer en trekning. Det er nemlig bare 250 som går igjennom nåløyet, og flere tusen som søker om å få delta.

Norseman Xtreme Triathlon 2016 starter fra Eidfjord kl. 5 om morgenen lørdag 6. august med 3,8 km frisk morgensvømming i en kjølig Hardangerfjord, og fortsetter over Hardangervidda med en 180 km sykkeletappe med 3600 samlede høydemetre og myteomspunnede oppstigninger som Måbødalen og Imingfjell. Deltakerne avslutter med å løpe en full maraton på 42,2 km, med en legendarisk brutal 1400-meters stigning over de siste 17 km mot målgang på Gaustatoppen. 

Hvordan kan så du hive deg med i kampen om de få plassene? Det er jo for seint i år, naturligvis, og håpet er i 2017.
Det koste 2750 kroner å melde seg på.  Alle som registrerte seg den uken påmeldingsvinduet var åpent, hadde et lodd i trekningen om de meget attraktive plassene. Trekningen for 2017 gjennomføres i første halvdel av november. Antall plasser er begrenset av hensyn til deltakernes sikkerhet gjennom den meget krevende løypa. Med kun 250 plasser til fordeling, er det derfor bare én av åtte eller ti som får mulighet til å oppfylle drømmen: Å heve armene over hodet oppe på Gaustatoppen, motta den prestisjefylte svarte T-skjorta og kunne kalle seg en Norseman.

Fotos: Norseman Xtreme Triatlon, Ole Kristian Samuelsen, Tom Mårtensson.

""Linker:
Norsemans hjemmeside
Norsemans facebookside
Fjorårets Norseman-resultater

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia