fbpx

Juniorene slo til siste dag på Gaustabikk

Radio Rjukan8. februar 20203min

""Men juniorløperne Jacob Alveberg og Kaja Konow Bjørnstad fikk begge karrierens beste plassering under world cup parallell på Rjukan lørdag. De to 19-åringene fra Hagahogget og Bækkelaget har hatt god utvikling gjennom denne sesongen. I dag kronet det seg med plasseringer helt i toppen.

Kaja Konow Bjørnstad tapte i semifinalen mot sveitsiske Beatrice Zimmerman, men var overlegen i bronsefinalen mot britiske Jasmin Taylor. Dermed toppet hun fjerdeplassen fra fredagens sprint og sørget for sin beste plassering noensinne.

– Det var veldig gøy i dag. Jeg bestemte meg for å gjøre så bra jeg kunne og for å gi alt, sier Bjørnstad. Hun begynner nå å etablere seg blant de 5-6 beste kvinnene i verdenscupsirkuset, og er fortsatt juniorløper.

Jacob Alveberg overrasket alle og slo ut lagkameratene Amund Møster Haugen og Sivert Hole på veien mot finale. I semifinale ble det stopp, og dermed fjerdeplass til Bækkelaget-gutten, hans desidert beste plassering i verdenscupen.

""– Det er helt vanvittig. Bare det at jeg kom til semifinalen var en stor seier for meg i dag. Hele denne dagen er en seier, sier Alveberg. Han fant virkelig flyten i løypa, og var helt ustoppelig i heatene der han slo ut de andre nordmennene.
– Jeg vet ikke helt hva som skjer, men jeg kjører veldig bra i dag og finner meg til rette i løypa, sier han.

– Det er en veldig god norsk dag. Det er moro å se at en ny generasjon tar over. Dette lover veldig godt inn mot junior-VM. Vi har aldri satset så mye på den aldersgruppa før, så det er oppløftende å se at det gir resultater, sier landslagets sportssjef Per Olav Tangen.

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia