fbpx

Helterittet for åttende gang lørdag 12. august

Radio Rjukan9. august 201710min
helterittet2015_cbf5

Det blir en ny runde med stengning av Sam Eydesgate lørdag 12. august, med skiltet omkjøring. Da er det klart for den åttende runden av HelteRittet i trippelen TelemarkHelten, som består av skirenn, sykkelritt og løp, som avslutter trippelen i september.
I år igjen er HelteRittet seedingrenn på Birken.

Her er en bildecollage fra fjorårets HelteRitt. Saken fortsetter under videoen.

Det er mulig å melde seg på helt fram mot rittstart.
– Det er en nedgang i antall påmeldinger i år, slik det har vært over hele landet når det gjelder terrengsykkel i år, og akkurat nå (tirsdag formiddag, red anm.) ligger vi vel et sted mellom 10 og 20% lavere enn ifjor på samme tid. Men vi ligger mye bedre an enn andre slike ritt som har hatt større nedgang, sier Siri Lauluten Slezak, som er hovedorganisator i TelemarkHelten.
Det er en trend at færre stiller opp i terrengsykkelritt i år enn de siste årene, men slik ting svinger litt.
– TelemarkHelten er nok uansett ett av de terrengrittene som vil overleve i åra framover, da vi har et så godt opplegg og en så fin rute ute i terrenget, sier Slezak.

Og sitter du på gjerdet, vil hun gjerne ha med deg også!
– HelteRittet er en episk rundløype med start/mål i Rjukan, majestetisk høgfjell på Hardangervidda underveis. Antall høydemetere, natur og fantastisk stemning er årsaken til at mange deltar år etter år. En eventyrlig utfordring, mener Slezak.

Her er en video fra Ryes vei, når HelteRittet nærmer seg Rjukan. Saken fortsetter under videoen.

Det blir fortsatt en stor sykkelfest, og det ser ut som om det blir supert syklevær, og varmere enn det har vært de siste dagene, så da regner jeg med at enda flere bestemmer seg for å hive seg med iløpet av de siste dagene siden værmeldingen er bra, sier Slezak.

– Alt er klart til en ny sykkelfest, sier Slezak, som forteller at planlegging og frivillig mannskap er på plass og i rute.
Fra klokka 16 fredag rigges det igjen i Rjukan sentrum. Og det skjer i øvre sentrum, akkurat som ifjor, selv om bildet her er fra da starten gikk fra torget.

""Årets HelteRitt, som er den åttende i rekka, går nok en gang med start og målgang ved kinoplassen.

På det gamle torget var det folkefest, men festen ble enda større oppe på kinoplassen, da man også fikk serveringstilbudet i tillegg, noe som skapte en perfekt stemning.

Det var iforfjor rittet ble flyttet fra Rjukan torg på grunn av utbyggingen av det nye torg.
Mange ventet nok at torget ville være tilbake som start og mål igjen etter det, men Kinoplassen fungerte så ypperlig, at det var lettere og mer attraktivt å arrangere det der enn på det nye toget.

Her er en video fra starten iforfjor. Saken fortetter under videoen.


Miljøet med kaféer og uteservering satte en ekstra spiss på stemningen rundt arrangementet, og skapte et tilbud som var mer populært og bedre.
Mange setter pris på en halvliter etter å ha lovet seg selv det underveis i det knallharde rittet. 

Nå håper arrangøren på massevis av publikum i målområdet. Særlig ved målgang mellom klokka 13.30 og 15, og selvfølgelig også ved start som skjer litt før klokka 10.
Det er nemlig duket for fest i byen når tusen syklister gjør seg klar til en sykkeltur Norges flotteste terrengsykkeltrasé.

Sam Eydesgate stenges fra Det glade hjørne og helt ned til Løitegård, mens de andre sidegatene holdes åpne.
Under BarneHelten fra klokka 11 til 12 blir det også restriksjoner i Storgata.
Alle forretninger er åpne som vanlig.

– De som sykler FamilieHelten må være obs på stor trafikk i området på Granli når de nærmer seg mål. Der er det Loppemarked og mye biler og trafikk, samt mange som beveger seg i gata, forteller Slezak, som kommer til å informere om dette i skriv i startpakka som leveres alle ryttere før rittet.
Loppemarkedet starter først klokka 11, for å ikke konkurrere med starten av HelteRittet.

""Helterittet serverer 2.500 høydemeter fordelt på drøyt 100 km, og krysser flere steder tungtvannssabotørenes deknings- og fluktruter ved og på Hardangervidda i storslått høyfjellsnatur. Hele nedfarten til mål følger flukttraséen til tungtvannssabotørene.

Det er traséer for alle klasser, barn, unge, trim og tur. Mange av våre største krigshelter, Gunnar "Kjakan" Sønsteby og hele "Grouse", fortroppen til tungtvannsabotørene kom fra Rjukan m.fl. Helterittet krysser flere steder deknings- og fluktrutene til tungtvannsabotørene. Både Joachim Rønneberg og avdøde Gunnar Sønsteby er utnevnt som æreshelter til Telemarkhelten.
Været ser ut til å bli bra med stort sett lettskyet finvær før rytterne kommer i mål, med temperaturer supert med opp mot 20 varmegrader.

""Arrangementsfakta:
TelemarkHeltens HelteRitt
Start lørdag 12. aqugust kl. 10 – Kinoplassen, Rjukan
Innkomst fra klokka 13 og fram mot klokka 17.
Folk oppfordres til å være i området og lage liv og røre.

Mer info:
Telemarkheltens nettside

 

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia