fbpx

– Har du bilder som bør brukes i RILs historie?

Radio Rjukan23. februar 20223min
stadion-7_b264

Rjukan IL har to komitéer gående for å få på plass idrettslagets 111-årige historie samt en tilhørende utstilling som er planlagt i sommer, der RIL-lede Einar Rist leder begge komitéer. Tom Nilsen er så godt som ferdig med den førkrigshistoriske delen av idrettslagets historie, og jobber nå hardt med etterkrigshistorien, sammen med denne komitéen vi møtte på Rjukan stadion.

– Jeg synes vi er godt i rute, men det er hele tida pushe på. Det er mye arbeid, men veldig givende og lærerikt om vår historie, sier Rist, og viser til at Rjukan ILs historie naturligvis er nært knyttet opp mot lokalsamfunnet for øvrig, noe som gir rik verdensarvhistorie også.

Men nå er det om å gjøre å få tak i de beste bildene, både til bok og utstilling.

– Vi har mye bra allerede, naturligvis, men idrettslagshistorie er folkets historie, og vi antar at folk rundt i de 1000 hjem sitter på bildeskatter som vi gjerne vil ha tilgang til. Så nå håper vi å få tilgang til bilder som kan passe inn i boka, uten at vi garanterer at vi får plass til dem. Vi ønsker jo de beste og mest passende bildene, men det er idretter vi omtrent ikke har bilder av. Kanskje noen der hjemme har bilder fra historien, nye eller gamle? spør Rist.

– Uansett har du bilder som du tror kan passe i kapittelet om dine idretter i boka, eller til utstillingen, som vi kan låne, så ber vi om at dere tar kontakt med en av oss om det, gjerne meg, sier Rist.

– Det kan rett og slett være hva som helst. Det kan være en utøvers om har fått medalje, eller et gruppebilde, eller en gjeng i full aktivitet, et mesterskap eller en stolt pode i sin nye RIL-drakt. Kort sagt alt er av interesse, og desto eldre desto mer interessant. Vi tar vurderingen om det er det vi er ute etter, men vi ønsker å vise et bredt bildegrunnlag for breddeidretten, så her er alt av interesse, sier Rist og fortsetter:

– Kanskje du har bilder fra et arrangement på Rjukan stadion, fra gymsalen på Saaheim videregående eller svømmehallen der. Kanskje fra et skirenn, eller en av NM-kampene på stadion i håndball eller volleyball? Vi ber folk om å sjekke ut sine bildesamlinger og om å ta kontakt, sier Rist.

– Vi vil gjerne ha bilder fra hopprenn i en av Rjukan-bakkene, eller sågar rjukanhoppere i en av bakken bygda. Kort sagt alt er av interesse, sier Rist.

 

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia