fbpx

Får snøvolley-NM til Gaustablikk

Radio Rjukan4. januar 20187min
snowvolley-2_4b84

Prøve-NM i den nye idretten snøvolleyball blir lagt til Gaustablikk og Gaustatoppen, og blir tidenes største arrangement hittil i Norge i den nye idretten Snow Volley! 
Idretten som internasjonalt kalles Snow Volley får sitt første EM i Østerrike 23.-25. mars, og nå blir det også NM – på Rjukan allerede 2.-4. mars.
Mesterskapet vil bli arrangert første helga i mars ved Bygget like ved Gaustatoppen skisenter som er en del av Gaustablikkområdet, og med finalearena ved utgangen på Gaustabanen på Gaustatoppen.

""Det er leder i Rjukan IL Volleyball Jan Erik Moen som er årsaken til at det blir et NM allerede i år. Idéen kom og etter samtaler med Norges Volleyballforbund (NVBF) ble det klart at Rjukan IL vil påta seg arrangementsansvaret. Og sonderingene førte fort til at Halvor Br. Haukaas som styrer Gaustabanen AS foreslo å arrangere en spektakulær finale helt oppe på Gaustatoppen – hvis været tillater det. Og dermed var møtevirksomhet og planer igang. NVBF sa ja til planene, og dermed er det klart for det første NM'et allerede om under tre måneder.

– Snøvolley har blitt et satsingsområde for det internasjonale forbundet, og det er uttalt at FIVB ønsker å bli det første internasjonale forbundet som er representert både i sommer og vinter OL. Jeg er glad for at Rjukan IL Volleyball sammen med regionen nå ønsker å løfte denne nye sporten i Norge med et stort arrangement, hvor vinneren får plass i Europamesterskapet i Snow Volley i Østerrike, sier markedssjef i Norges Volleyballforbund Iver Horrem, som sier at offisiell status for NM’et kan komme i 2019.

– Vi hadde ikke turt dette dersom vi ikke ble møtt med så stor entusiasme fra Halvor og gjengen hans, sier Moen, som umiddelbart hadde med sitt eget styre i at det var en idé å få hevd på arrangementet som potensielt kan bli mye moro mellom vinterferien og påsken i reiselivsdestinasjonen Rjukan og Gaustablikk. Halvor Br. Haukaas tente på idéen, og nå fører planen til at det sannsynligvis blir en permanent snøvolleybane satt opp ved bygget.
– Det er neppe noen som kan lage et bedre arrangement enn vi her på Rjukan, sier Moen ubeskjedent.
– Her kan vi lage et godt arrangement, og i tillegg lage noe spektakulært i det som er et av Norges største, men også desidert tøffeste skisenter.

– Vi er ute etter aktiviteter, og ikke minst å sette Gaustatoppen på kartet, og da er dette et passe spektakulært påfunn. vårt mål er å være med å bygge opp snøvolleyball, og NM til å bli et viktig arrangement, sier Haukaas. Han lover å ta på seg å bygge finalebane på Gaustatoppen for å få til en spektakulær finale.
Nå skal det satses på permanent snøvolleyballbane på området, slik at den også er tilgjengelig for publikum. 
– Det er utrolig deilig å møte slik positivitet lokalt når vi har en idé, og da går vi på. Nå spres ordet om at det blir prøve-NM for både damer og herrer på Gaustatoppen og Rjukan 2.-4. mars der de som er best også blir Norges representanter i EM i Wagrein-Kleinarl i Østerrike 23.-25. mars.

Det loves flotte premier til alle de fire beste lagene i hver klasse, og sponsorer garanterer at de er med på ytterligere satsing.
– Vi skal nå sammen få fram i riksmedier at Snøvolley, Rjukan, Gaustatoppen og NM hører sammen, sier Moen, som gleder seg til å ta fatt. Nå gjelder det å få sponsorer på plass, gjerne for tre år framover, både lokalt og nasjonalt.
– Vi går ut med mer info rett på nyåret, og da med ferdige påmeldingspakker. Vi lover flotte premier, også til flere enn vinnerne, sier Moen. Det blir toppremier iallefall til de fire beste lagene i hver klasse, sier Moen.

Rjukan er gamle pionerer i volleyball i Norge, og har tidligere flere ganger markert seg i volleyball på nasjonalt plan. Ikke bare var Rjukan IL en av de første idrettslaga i Norge til å begynne med volleyball etter krigen, og gammel NM-arrangør tidlig på 60-tallet, Rjukan IL lagde også Norges første 3-baners sandvolleyanlegg, og ble en av Norges største volleyballklubber i kjølvannet av det, noe som førte til flere medaljer i junior-NM. I 2008 stod også det de ubeskjedent kaller Norges beste sandvolleyballhall klar på Rjukan, der den ennå er i Saaheim Sandhall.

 

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia