fbpx

De første på gjenåpna tennisbane

Radio Rjukan7. juli 201610min
tennisspillere_2d82

De fire gutta, f.v. Mats Heidenreich-Riis, Heming Andersen, Emil Longum og Eilev B. Bråthen og en femte kamerat Håvard Lie som ikke var tilstede da Radio Rjukan troppet opp i Bråvollparken, er blant de ti første som får et sett med gratis baller av Sport 1. Mats og Heming har også vært med på litt av dugnadsjobben som har skjedd med å få ""tennisbanene kledd i rødgrus-rødt igjen.
For nå er den første banen allerede i bruk i timesvis daglig etter at den såkalte øvre bane i tennisanlegget i Bråvollparken nettopp er åpnet for alle interesserte – akkurat tidsnok til å ta imot en og annen tennisspillende turist i sommer. 
De fire gutta spiller både double og single, og er relativt nye for spillet, selv om de har prøvd seg litt med spill på asfaltbanen oppe i sykehusbakken.

I pur glede over at anlegget igjen er modent for tennisspill, har den gamle tennisentusiasten Olav Gunnar Midtgarden sine måter å lokke folk ut på banen igjen, sannsyligvis med et visst håp om at tennisracket-salget igjen skal ta seg opp i butikken. Han har også sagt ja til å innta en plass i det nye styret i klubben, som for endel år siden ble lagt innunder Rjukan Idrettslag. Og takket være det som den gang skjedde, har anlegget og utstyret stått klart i påvente av ny tennisinteresse på Rjukan. Og tennisutstyret er på plass i butikken, selv om e første på banen må vente en uke før de får hver sin ballhylse.

– Det er gøy, mener gutta, som har sett litt tennis på TV, og som har reglene på plass, selv om et par av dem er på rødgrusen for aller første gang.
– Bakhand er vanskelig altså. jeg sliter når jeg får ballen på den sida, sier Emil Longum. Gutta er enige om å møtes på banen igjen imorra klokka 13.
Uttrykk som "deuce", "love" og "break" er allerede ibruk blant gutta, selv om det går i norsk tellemåte og uttrykk som "fordel" ellers.
– Det er mer morro å spille selv enn å se på Wimbledon. Det synes jeg blir litt for kjedelig i lengden, mener Heming Andersen.

På en av de mest utfordrende tidspunkter å holde dugnad, har en gjeng ivrige gjort en imponerende innsats, og fikset både 174 likes på sin nystartede side på facebook, Rjukan IL Tennisklubb, og den første av banene med nygrusing av banen og nylegging av tennislinjer. Jobben er også påbegynt den andre banen, den nedre. Men det er ""ikke klart om hvor fort denne vil stå klar. Endel dårlig vær i dugnadsperioden har skapt mindre fremdrift enn initiativtaker, den utflytta rjukangutten Morten Sørensen hadde håpet. Men i sosiale medier er det likevel klart at alle er imponert ovef framdriften.

Morten Sørensen var den som tok initiativet, og tok kontakt med Olav Gunnar Midtgarden, og sammen trommet de igang en dugnadsgruppe som virkelig har fremskaffet resultater.
I tillegg er det skaffet en rekke treårige sponsorer, for utgiftene til anlegget er der, først og fremst i form av rødgrus.

Olav Gunnar Midtgarden har påtatt seg ledervervet i gruppa, og har fått med seg Siw Langeland, Finn Anderson, Jarle Andersen og Morten Sørensen. Bråvollparken er et kommunalt anlegg, men etter at forrige leder Pasi Lötjönen for endel år siden kastet inn racketen, har banene stått til forfall, helt til nå i juni.

""Styret har besluttet at banene skal være åpne for alle som vil bruke dem. men de regner med at folk bruker dem i henhold til reglene som er slått opp på banen. 
– En veldig viktig forutsetning for at anlegget skal kunne stå åpent for alle, er at alle følger vedlikeholdsinstruksen som står oppslått på banen. Banen må alltid kostes og valses, og det er ikke lov å bruke joggesko med knaster. Hallsko er et greit og rimelig alternativ til tennissko. Ellers så håper jeg mange vil glede seg over tilbudet med tennis i Bråvollparken, sier Midtgarden.

Det gjenstår ennå endel rydding, samt oppsett av netting rundt banen. i tillegg er det mer jobb å ta tak i på nedre bane. Banen er behandlet med ugrasmiddel, men var mer nedgrodd enn øvre bane. Det er ikke satt noen dato for når nedre bane skal være operativ.
– Det er behov for to baner i et slikt anlegg, det vet vi fra før, sier Midtgarden, som er imponert over jobben som er gjort med øvre bane.

Andre interesserte får følge med på facdebookgruppa, og tennisklubben sin nettside for å finne ut hva som skjer. ""Men nå er det inntil videre førstemann til mølla for den som vil "klaske tennis" igjen Bråvollparken.
Det er gjort en utrolig jobb. Det kan man se ved sjekke den forrige saken Radio Rjukan laget om anlegget for et par uker siden.
Bildet til høyre viser hvordan det så ut etter starten på lukinga var igang.

Linker:
Rjukan IL Tennis på facebook
Rjukan IL Tennis på nett
Tidligere Radio Rjukan-sak om dugnaden i Bråvollparken 
Om tennis (wikipedia)
Tennisregler (PDF)
Tennisuttrykk (engelsk wikipedia)
 

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia