fbpx

Alt klart for Viking Challenge

Radio Rjukan19. juni 20154min
viking-challenge-weng14_49c7

Den kalde våren har lagt utfordringer for vIking Challenge, men nå er det avklart. Løpet går samme rute, med mål ved Gaustahytta på Gaustatoppen. Viking Challenge Lang Løype vil altså gå som planlagt. Det er mulig at man må flytte målgangen ca 50 høydemeter ned til toppstasjonen på Gaustabanen, men sannsynligvis er dette ikke nødvendig. Det smelter bra med snø om dagen, og vi har godt håp om å ha Gaustahytta som målpunkt.
Som ifjor er Rjukan IL en svært aktiv arrangør, og starten går fra Rjukan Stadion.

– Viking Challenge Kort Løype med start fra Svineroi ser også mye bedre ut, og vi har berettighet håp om å beholde planlagt løype – selv om det er en god del snø der. Vår back–up her er i så fall å starte fra Stavsro (den «ordinære» løypa opp til Gaustatoppen), der det allerede har gått en god del folk den siste tiden – og således er «spor». Uansett må man påregne å måtte gå/løpe en god del på snøunderlag for Kort Løype, så husk riktig fottøy, skriver Viking Challenge på nettsida si.

– Dette innebærer at vi alle sees på Gaustatoppen på lørdag, og vi gleder oss stort! Ny oppdatering / Deltakerinfo sendes ut torsdag kveld eller medio fredag.

Det er rekordintereese for løpet. Snøen hadde knapt nok smeltet i lavlandet før Viking Challenge har passert fjorårets deltakerantall. Mer enn 500 påmeldte var det torsdag. Man kan nå et maksimum, som gjør at påmeldinger stoppes.
– Dette fordi vi er pålagt en begrensning av myndighetene på antall deltakere i Lang Løypa (da den tangerer innom et naturreservat), som igjen innebærer at vi må stenge påmeldingen når dette taket er nådd. I skrivende stund er det fortsatt plasser, men ikke mange igjen.

Staben har vært på befaring i Rjukan og gjort et solid grunnlag for at det skal bli et arrangement utenom det vanlige. Vi lover både kvalitet, god stemning og en og annen positiv overraskelse – i tillegg til et godt arrangert løp.
Det flotte Rjukanbadet er nærmeste nabo til Rjukan Stadion, og her vil du kunne løse opp i støle bein etter løpet, og innta god mat og drikke, opplyser de på sin nettside.

 

 

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia