fbpx

Tvinger fylkesmannen inn i debatten

Radio Rjukan19. juni 20152min
inntaksomrader_telemark_1277

Bare tre kommuner har så langt vedtatt å slå seg sammen, og den blå-blå regjeringen er ikke fornøyd med innsatsen.
Nå får fylkesmennene i hvert fylke oppgave å levere egne uttalelser til framtidig kommunestruktur, etter at kommunene har kommet med sine synspunkter. Dermed forlater regjeringen frivillighetsprinsippet, melder Klassekampen.

Tidligere har oppfatningen vært at fylkesmennene bare skulle oppsummere hva kommunene selv ønsket seg. I tillegg er det ikke lenger en frivillig utredning, men en pålagt utreding å ha møter med nabokommunene.
– Disse nye merknadene tydeliggjør den kommunale utredningsplinkten. Alle kommuner skal ta aktivt del i reformarbeidet, sier Sanner til avisa. Sanner mener fremtdeles at reformen er basert på frivillighet og lokale prosesser.

Kommunalkomitéens leder Helge Andre Njåstad understreker overfor avisa at det ikke vil være særlig lurt å bare stå igjen med ett alternativ når prosessen er over.
– Grunngivelsen for konklusjonene blir vikitige. Med mindre det er en stor kjommune geografisk, for eksempel, bør det foretas en utreding, siere han.

Aps kommunalpolitiske talsperson Helga Pedersen mener dette er tvang.
– Vår tilnærming er at sammenståinger skal bygge på fri vilje. Da kan man ikke sette fylkesmennene til å tegne et nytt fylkeskart, sier Pedersen til avisa.

 

 

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia