fbpx

Telemark fylkesting sa nei til sammenslåing med Vestfold til Skagerrak-region

Radio Rjukan8. desember 20163min
regionreform_6336

Mange i Telemark har fryktet at politikere og administrasjon i Telemark har falt for sjarmen hos sine kolleger i Vestfold fylkeskommune, mens de på møter og befaringer har forhandlet fram en intensjonsavtale om sammenslåing. I dag vedtok imidlrtid et flertall i fylkestinget i Telemark å skrote hele intensjonsavtalen.
Men det betyr ikke at Telemark er reddet som fylke! Flere ønsker seg nemlig sammen med Buskerud.

– Buskerud, Telemark og Vestfold er den naturlige regionen gitt at man får oppgaver og regionalisert staten på en helt annen måte, sa fylkesordfører i Telemark, Sven Tore Løkslid fra Arbeiderpartiet. Fylkesordføreren stemte derfor ikke på forslaget han selv har jobbet hardt med å utforme, der navneforslaget var Skagerrak (med en eller to r'er).

Flertallet på fylkestinget, med Ap og KrF, Venstre ville ikke engang stemme over avtalen, men forkastet den slik den forelå. SV er helt imot fylkessammenslåing, mens Høyre og FrP er for.

Regjeringen vil at 19 fylker skal bli til 10 regioner innen 2020, og har satt frist til før jul for fylkene å bli enige. Men den siste tiden har mange sagt nei til hele reformen og flere mener at den kan bli en flopp. Slik det ser ut nå, er dret bare Trøndelag som kan oppleve å få fylkessammenslåing.

– Dette er en motkraft mot sentraliseringa. Sånn det er nå fungerer det ikke. Vi får en sentralisering og en urbanisering. Dette er en måte å gjøre det på der vi har motkrefter, sa Venstre-representant Olav Kasland.

Nå håper flertallet på å få med den nylig avviste bruden Buskerud, som fikk nei fra Østfold og Akershus. 

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia