fbpx

Stiller spørsmål om bussforbindelsen til Oslo

Kyrre Dahl16. november 20203min
aslaug-sem-jacobsen_046d
Åslaug Sem-Jacobsen

Stortingsrepresentant Åslaug Sem-Jacobsen fra Senterpartiet og Telemark ber samferdselsministeren svare på hva han vil gjøre når ekspressbussen til Oslo er lagt midlertidig ned. 

Denne uka innstiller Vy sin ekspressbuss-rute fra Notodden til Oslo. Det er denne bussen som normalt korresponderer med bussen fra Rjukan og gjør det nå svært vanskelig å klare seg uten bil dersom man f.eks skal til Kongsberg, Drammen og Oslo. Særlig forbindelsen Notodden – Kongsberg blir skadelidende og det er kun noen avganger med Haukeliekspressen som gjenstår.

Nå tas saken opp på høyeste nivå av stortingsrepresentant Åslaug Sem-Jacobsen i et skriflig spørsmål til samferdselsminister Knut Arild Hareide:

Spørsmål

Åslaug Sem-Jacobsen (Sp): Hva tenker ministeren å gjøre for at alle de som er avhengig av Vy sin bussrute mellom Notodden og Oslo, og også av andre ekspressbussruter i landet, ikke skal miste tilbudet sitt som følge av Covid 19, og når og hvordan skal kommersielle buss- og båtruter som er lovet koronakrisestøtte i revidert budsjettet for 2020, få hjelp fra dette tiltaket?

Begrunnelse

Viser til sak i Telen 11.11.2020 om at Vy buss plutselig innstiller all trafikk fra Notodden i retning Oslo fra mandag 16.11.20, samt intervju i samme avis 12.11.2020 hvor tillitsvalgt i Vy buss etterlyser hjelp for å opprettholde rutetilbudet og unngå permitteringer, fra koronakrisepakken som regjeringen lovet at kommersielle buss- og båtruter skulle få i revidert statsbudsjett for 2020.

Ekspressbussruten til Vy mellom Notodden, Kongsberg, Drammen og Oslo er svært viktig for både pendlere og studenter, og også for alle som sokner til den og som heller vil kjøre kollektivt framfor å bruke bil, bl.a. fordi de ikke vil forurense unødvendig. At den legges ned over natten skaper nå derfor store problemer for en hel rekke mennesker som nå ikke vet hvordan de skal komme seg verken på skole eller jobb.

At bussruten legges ned forklares fra busselskapet med at det ikke er forsvarlig økonomisk å opprettholde den fordi kundegrunnlaget naturlig nok har blitt svært dårlig under pandemien. Dette er en problemstilling som gjelder for andre ekspressbussselskaper ellers i landet også som enten vurderer å innstille rutetilbud eller allerede har gjort det , noe som ikke minst skyldes at regjeringen i perioder har oppfordret folk til å ikke benytte seg av kollektive løsninger.

Kyrre Dahl

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia