fbpx

Sp + SV = Sant i Tinn

Radio Rjukan22. september 20155min
img_5371_ab55

Senterpartiet hadde satt frist til idag med å få svar fra Ap, som skulle ha saken opp i sitt møte ikveld. Men allerede før møtet var holdt var det klart at Sp ikke lot seg diktere av nye krav fra Ap, og gjorde henvendelsen til Tinn Sosialistisk Venstreparti.
""SV hadde avklart sin interesse i et møte tidligere, og tirsdag kveld ble intensjonsavtale undertegnet.

Ikveld bekreftet Sanja Pasovic at de har undertegnet en felles intensjonsavtale mellom de to partiene, etter at SV tidligere hadde hatt en prinsippdebatt om det i partiet.
Miljøpartiet de Grønne er også med i flertallsgrunnlaget, selv om her er det mer som må avklares. 

Dermed blir Bjørn Sverre Sæberg Birkeland (Sp) ordfører og Sanja Pasovic (SV) varaordfører.

Dermed blir det et flertall Sp + Sv med 13 mandater, og med mulig støtte fra Miljøpartiet de Grønnes ene representant, mot Ap og Høres 11.

Sp ble lei av å vente på Aps avgjørelse, og brøt forhandlingene, mye til Aps store overraskelse.
– De kom tilbake med et utspill som de ville ha svar på, og som måtte opp i et nytt medlemsaøte mandag, og det er rett og slett for lenge å vente for oss, sier Birkeland til Radio Rjukan.
Birkeland var også bekymra for at tida de brukte på å forhandle med Sp kunne føre til at SV ble kontaktet av Ap og Høyre, og dermed at Sp kunne bli stående utenen et flertall.
– Vi registrerte antydninger om det, og fant ut at nå hadde vi brukt nok tid på å sondere med Ap. Vi ble i løpet av kort tid enige med SV, sier Birkeland. 
Han tror at partuiene ikke vil ha ptrobklemer med å bli enige,.
– Vi er enige om det meste, og sakene vi er uenige om de er få, og bør kunne finne sin løsning, sier Birkeland.

Sanja Pasovic er enig.
– Vi er villige til å være pragmatiske, og vi vil finne løsninger, sier hun, og antyder at SV er villige til å gi seg på eiendomsskatt, så lenge ingen i kommunen blir sagt opp, og at de skal finne gode inntjeningssaker.
– For SV vil ikke gi opp hjertesakene, det kan jeg love, sier pasovic, som samtidig sie rat de er villige til å gi seg på saken om Vinteråpen vei over Imingfjell. 
– Her er vi uansett delt i partiet, sier Pasovic, som synes Sp har kommet dem godt i møte.

I den nylig inngåtte intensjonsavtalen heter det at: 

"Vi vil stå sammen om å kjempe i mot sentralisering, og for å beholde tjenester i distriktene. Blant annet ved å følge opp forpliktelser i utviklingsplanen som Sykehuset Telemark HF har overfor Rjukan sykehus."

Det skal være videre forhandlinger melllom partiene i tida som kommer, for de er unektelig uenige i en rekke saker i partiprogrammet.

Sp (11) + Sv (2) + MDG (1): 14 mandater i flertall
I opposisjon:
Høyre (6)
Ap (5)

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia