fbpx

Skifte av kommunestyre og ordfører

Radio Rjukan16. oktober 20153min
ordfarerbytte_eb5e

Sp of SV har inngått valgteknisk samarbeid med Miljøpartiet De Grønne, som dermed også er i en slags posisjon i Tinn, med sin ene representant Heather Mason. Hun vil delta på gruppemøtene med SP of SV.
Høyre fikk valgt Steuinar Bergsland som gruppeleder, mens Trond Jore ble gruppeleder for Ap, etter at de repsektive gruppene hadde foreslått dem som ordførere. Naturligvis som en del av en tradisjon der ordfører skal velges med stemmer. Men alle stemte som gruppene tilsa, og dermed ble Bjørn Sverre Sæberg Birkeland valgt med 14 mot 11 stemmer, mes de andre fikk sine partiers stemmer.

– Med så mye kunnskap og kapasitet samlet på ett brett i denne salen, er jeg sikker på at det skal drive kommunen godt framover, sa avtroppende ordfører Steinar Bergsland, før han ble overrakt blomster, noe også formannskapssekretær Inger Mækand ble til del.
Så ble Sanja Pasovic valgt som varaordfører uten motkandidater fra opposisjonen, og hun ble derm,ed valgt med 25 mandater, enstemmig.
– Jeg ønsker å være en lyttende varaordfører for hele kommunen, og jeg har tro på at det nye kommunestyret vil gjøre en god jobb, sa hun fra talerstolen rett etterpå.
""
Deretter ble det nye formannskapet valgt.
Det vil består av fem nå, etter at det er redusert etter forslag fra posisjonen i forrige periode.
Ordfører og varaordfører, samt Rigmor Severinsen Rabbe (Sp), Steinar Bergland (Høyre) og Trond Jore (Ap).
Disse kan sees på bildet under.

""

 

Fotos: Lars Gunleiksrud

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia