fbpx

Sanja inviterte hele SV til Tinn

Radio Rjukan19. mars 20176min
sv-landsmoete2017-3_85ba

""Nok et partilandsmøte på Gardermoen gikk av stabelen da SVs 22. ordinære landsmøte ble avholdt 17.-19. mars på Clarion Hotel Oslo Airport.
Tinn markerte seg kraftig på landsmøtet, ikke bare med Tinn-delegasjonen, men også med Astri Kjelsnes og Una Pasovic. 

Sanja Pasovic var delegat, Una Pasovic er delegat for Sosialistisk Ungdom (SU).
Jørn Langeland deltok som observatør.
Astrid Kjelsnes representerte Sør-Trøndelag som delegat, og hun satt også som medlem i redaksjonskomiteen under landsmøtet.

Sanja Pasovic talte for økte bevilgninger for verdensarvstedene, og inviterte hele SV til Rjukan og Notodden. 
Her er det hun sa fra talerstolen:

Kjære landsmøte!
Er dere klare til ett quiz-spørsmål?
Hvor mange av dere har hørt om Rjukan og Notodden som verdensarvsteder?
Sommeren 2015 ble det 8. Norske underverket født. Industriarven Rjukan- Notodden er starten på den moderne industrielle revolusjon i Norge, det er starten på velferdsstaten Norge: fra fattigste til rikest på 100 år.
Dette kunne ikke blitt til uten arbeidernes innsats, derfor er historien om industrien også historien om fagorganisasjonenes utvikling.
I arbeidsprogrammet vårt under kapittel Kultur og idrett punkt 2608 står at vi skal sikre verdensarvstedene og at SV vil øke bevilgningene til verdensarvstedene". Klart og tydelig fra SV!
Tinn SV vil oppfordre partiet om å jobbe for etablering av regionale kulturminnevern-steder som skal være vertskap og arbeidssteder for sine regioner. For vår region vil Øvre-Telemark være et naturlig valg for å få til et slikt vertskapssted.
Velkommen til Rjukan og Notodden og industriarven vår!

Søndag skal landsmøtet stemme på hva de skal ha som arbeidsprogram for neste stortingsperiode og hovedkrav for å gå inn i regjering.
""
Til høyre ser du Una Pasovic på talerstilen lørdag.

Det som er klart er at SV vil reversere politireformen. Ifølge SV er politireformen en sentraliseringsreform som vil gi mindre politi i nærmiljøet. Landsmøtet stemte i dag for å jobbe for å reversere politireformen.
SV vil også avkriminalisere narkobruk. Partiet mener politiets ressurser bør brukes på å ta de som produserer, smugler og selger, ikke brukerne.
SVs landsmøte går inn for at alle elever ved videregående skoler i Norge skal sikres et tilbud om skolepsykolog.
og vil avskaffe abortnemndene,og utvide selvbestemt abort frem til 16. svangerskapsuke, og et flertall stemte for at de vil jobbe for at eggdonasjon tillates.
SV vurderer også forbud mot plastposer, og vil innføre en egen flyavgift mellom de største byene og øremerke pengene til en statlig etat som skal utrede, planlegge og bygge lyntogbaner i Norge.

En enstemmig redaksjonskomité anbefaler landsmøtet i SV å utvide lista med hovedkrav foran eventuelle regjeringsforhandlinger etter valget. Det ble ikke noen nye SV-ultimatum om atomvåpenforbud og norske utslippsmål. forslaget fikk ikke flertall.
""Igår valgte SVs landsmøte Audun Herning (36) som ny partisekretær etter kampvotering. Han fikk 124 stemmer, mens den andre kandidaten, Andreas C. Halse, fikk 83.
SV-leder Audun Lysbakken ble enstemmig gjenvalgt inn som SVs leder på landsmøtet ved akklamasjon. Snorre Valen og Kirsti Bergstø ble også enstemmig valgt av landsmøtet som nestledere, ved akklamasjon.

– Inga M. Thorkildsen fortalte oss om Oslo SVs tillitsreform innenfor oppvekst helse, omsorg. Relasjon og aktiv deltakelse fra brukere var motsvaret til Høies "pakkeforløp", sier Jørn Langeland til Radio Rjukan fra landsmøtet.

""

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia