fbpx

Rjukan og SP-Birkeland tema på landsmøtetalen

Radio Rjukan20. mars 20156min
bjorn-sverre-b-paalandsmote_d063

SP-lederen gikk på talerstolen til trampeklapp. Han leder et parti som fosser fram på meningsmålingene, og har doblet oppslutningen de siste månedene.
I sin tale var Slagsvold Vedum opptatt av hva det norske folk vil ha. Hvilket parti er mest på lag med dedet det norske folk elsker.
– Hvis mange nok stiller seg det spørsmålet bak forhenget når de står i valglokalet om et halv år, da vil SP ha enda flere ordførere enn idag.
Og da vil Sp om 2 år være tilbake i regjering og styre Norge. Vi er det partiet som er på lag med det Norge elsker, sa Vedum til det største landsmøtet i partiets histore.

""– Det er imponerende å se utover salen. Vi skal fatte vedtak som vil bli viktige for Norge. De siste 95 årene har vist at våre ideer blir realiteten, og vår ambisjon er å styre Norge.
– Da vi ble stifta var vi en reaksjon på den blinde markedstroen til Høyre og Venstre, som svikta bygder og lokalsamfunn. Etter at Sp kom mistet Høyre mange bygder og kommuner, og Venstre mistet mange lokallag.

På Rjukan velsigna Høyre og Frp nyleggelse nedleggelse av lokalsjukehus. FrPs lokallag på Rjukan er lagt ned.
Dette ble møtt med mumlig og undring i salen, før Vedum kommenterte: 
– Ja det er fantastisk!

– Og i salen sitter en mann ved navn Bjørn Sverre Sæberg Birkeland, ifhor leder i det lokale Høyre i Tinn, nå ordførerkandidat for Sp.
Og så ble han avbrutt av trampeklapp fra salen.
– Det er en sann glede å ha deg med på laget for partiet som er nært folk, sa Vedum, som sa at nå vokser partiet seg sterkt når sentralisering og markedsliberalisme tar kontrollen. Det er de samme verdiene Erna og Siv utfordrer nå.

Det ble mer Rjukan i SP-lederens tale som hadde hovedtema senteralisering.
– Det er en eksterm variant av høyre vi nå ser. 1. mai i fjor var jeg på Rjukan. Et samfunn som vi alle kjenner historien til, og som er et samfunn som bidrar sterkt til det nortske mangfoldet norsk historie.
På Rjukan gikk Høyreordføreren i spissen på toget med parolen "Bevar lokalsykehuset, la Rjukan-samufunnet vokse" Regjeringas svar var nedleggelse med stilltiende støtte fra både Ap og Krf i Stoprtinget:
– Den sentraliseringa vi ser i Telermark nå er bare starten på raseringa av sykehustilbudet over hele landet, der alle sykhus s med mindre enn 60-80.000 pasienter skal miste sentrale tilbud.

På Rjukan er ikke bare sykehuset de mister.
Regjeringen går ned for å legge ned skatteetaten, på sikt legge ned kommunen slik vi kjenner den idag. Politireformen legger Rjukan sak under samme distrikt som Bærum, med enorme avtander fra Rjukan.
Frykten er stor for også å miste lensmannen. Små samfunn som Rjukan skal bygges ned.
Hva blir helheten i regjeringas prosjekt?

Hvem drømmer om, og presser på for et stadig mer sentralisert Norge?
Nei, embetsverket har alltid tenkt sentralisering. Nå er politikene med på dette.
Politikk handler om helhetstenking, og blir Oslo, Norges flotte hovedstad, bedre ved at alt sentraliseres dit?
Nei det gjør ikke det.
Det virker som Høyre har glemt at det dreier seg om folk.
Er det slik at folk drømmer om å ha sine sitse leveår på Norges største sykehjem?
Nei, det er ikke slik. 
Det er Høyre-byrådet i Oslo som bør lære av de mindre kommunene i Norge, og ikke de mindre som bør bli som Oslo, sa Vedum blant annet.

Se livefeed fra SPs landsmøte

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia