fbpx

Regjeringsforhandlinger enige om fjerning av industriskatt

Radio Rjukan23. november 20172min
penger_aac2

Regjeringsforhandlingene har pågått i over to uker, men idag rapporteres det at Høyre, Fremskrittspartiet, Venstre og KrF er kommet til enighet om neste års statsbudsjett onsdag ettermiddag.

De finanspolitiske talspersonene i de fire partiene ga alle uttrykk for å være fornøyde da de møtte pressen for å presentere avtalen onsdag kveld.
– Vi er fornøyde, spesielt med å få fjernet skatten på maskinene. Vi er også veldig glade for å ha fått gjennomslag for å gjøre det vanskeligere for kommunene å innføre eiendomsskatt på hus og hytter, for vi ønsker ikke å skattlegge dette så sterkt som tidligere, sa Frps finanspolitiske talsperson Helge André Njåstad.

Maskinskatten er også kalt industriskatt,og er en del av skatt på verker og bruk, som også i ytterste konsekvens kan gjelde e-verksskatt.
Den blir nå fjernet, noe som får enorme konsekvenser blant annet for Tinn kommune.
Men det er enighet om flere kompenserende tiltak for kommunene som rammes av skattekuttet. Regjeringen har anslått inntektstapet til 1,2 milliarder kroner for kommunene, og det er særlig kommuner med store industribedrifter som blir rammet.

Dagens budsjettmøte i Tinn kommunes formannskap ble stoppet og utsatt på grunn av regjeringsforhandlingenes offentliggjøring. Det er uklart hva dette får å si for tinn kommune.
neste formannskap er egentlig satt opp 14. desember, før kommunestyrets møte 18 og 19. desember.
Nå er det uklart om dette blir budsjettmøte.

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia