fbpx

Helsepartiet satser på Telemark og Vestfold

Radio Rjukan1. april 20194min
helsepartiet_aaa3

""Marielle Thorstensen er 34 år gammel ettbarnsmor som er fysioterapeut i privat praksis i Porsgrunn, som hun nylig flyttet tilbake til etter noen år i hovedstaden. Hun er også nyvalgt leder i fylkeslaget HP Vestfold og Telemark og tidligere leder for Helsepartiet i Akershus.

Med seg på toppen av lista har hun Kyrre Dahl, 48 år, selvstendig næringsdrivende fra Porsgrunn, samt Malin Waggestad-Stoa, 28 år, student innen helseledelse og helseøkonomi fra Nøtterøy.

– Vi vil ha tilbake helse som den viktigste tverrpolitiske saken i Norge i dag, sier Thorstensen.
– En fersk undersøkelse laget av Kantar viser at 52 % av velgerne mener  helsepolitikk er viktig når de skal stemme i årets fylkes og kommunevalg, ifølge NRK. Det er viktig for oss i Helsepartiet at vi sikrer gode  
helsetjenester, nærmiljø og like muligheter til alle, uavhengig av hvor i fylket du bor, etnisitet eller økonomisk kapital, sier Thorstensen i en pressemelding.

Helsepartiet ble stiftet i forkant av Stortingsvalget i 2017 og oppnådde 0,4 % av stemmene i sitt første valg, både nasjonalt og i Telemark.

– Blant de viktigste sakene for Helsepartiet er å fjerne foretaksmodellen i norske sykehus. Sykehus skal ikke drives om aksjeselskaper. Det kan være aktuelt å la de nye regionene overta ansvaret for sykehusene, sier Thorstensen, som ramser opp partiets viktigste saker i det nye fylket:

Fylkeslaget HP Vestfold og Telemark har vedtatt at sykehustilbudet i  
Kragerø og på Rjukan skal gjenopprettes minst på det nivået som fantes  
før nedleggelsen.

Av andre punkter på programmet nevner vi:
⦁       Vi ønsker å sikre at sykehusene i Tønsberg, Skien og Notodden alle blir utviklet til fullverdige akuttsykehus

⦁        For å sikre god tilgang på helsetjenester over hele fylket, ønsker vi å øke ressursene til ambulansetjenesten, samtidig som det etableres en ny base for luftambulanse. Vi ser at et velegnet sted for dette, kan være Vinje.

⦁       Vi ønsker gode rus- og psykiatritilbud i alle kommuner, inkludert et akuttilbud

⦁       Vi vil arbeide for at Skien sykehus får etablert strålesenter

⦁       Vi ønsker å styrke, ikke svekke, rehabiliteringstilbudet. Vi vil arbeide for en omkamp om nedbemanningen på Betanien Hospital i Skien, og opprette flere avtalehjemler til fysioterapi. På lengre sikt ønsker vi å avvikle ordningen om driftstilskudd til fysioterapeuter, innføre reelt behandlingsvalg for pasientene, og la tilskuddet følge pasienten

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia