fbpx

Grenlands-AUFere stiller på lokalstand for Tinn Ap

Radio Rjukan23. mai 20179min
valgkamp-ap2017-2_2fb8

– Vi har ikke så mange aktive i Tinn og Rjukan nå, så da har vi tatt turen fra Grenland til Rjukan for å få med ungdom her også, for vi bryr oss om hele fylket, sier AUF-lederen Fredrik Sørlie.

""Lørdag stod han på standen i Storgata på Rjukan med et par andre blide kompiser fra sør-fylket, Kristoffer Stenbakk (t.v.) og Nikolai Sti Ravlum (i midten.)

De er klar over at rekrutteringa til de lokalpolitiske laga i Tinn er på en down i Tinn akkurat nå, og det er ingen unge lokale AUF'ere fra Tinn på standen denne gang, slik vi så mye av før forrige valg.

– Vi skulle gjerne ønske vi kunne få til et stabilt og godt lokallag av AUF i Tinn, og det er noe vi ønsker og jobber for, så er det noen som har lyst og føler seg kallet, så får de bare ta kontakt, sier den sprudlende lokallagsleder Sørlie.
– Vi er på nett, på facebook, på Snapchat, og de fleste sosiale medier, så det er lett å få tak i oss.

For noen år siden var det mange unge AUF'ere i Tinn, men nå de håper det blir en ny opptur i forbindelse med valget, og det de kaller "behovet for et skifte".

– Hva skjer med rekrutteringa, egentlig?

– Vi er et fylke der mange flytter for å studere, men derfor må vi være der det skjer for å markere oss og ungdomspolitikken, slik vi er idag her på Rjukan, sier Stenbakk.

– Vi skal innom Rjukan videregående skole også, seinere, og da håper vi får med flere til å bli AUF'ere, sier Ravlum.
– Og vi er der før valget med debatt og skoletorg, skyter Sørlie inn.

– Hvorfor Ap og AUF? Det er vel mange lokale ungdomspartier i Grenland?

""– For min del handler det om fremtiden at det er viktigere å bruke penger på god skole enn å gi skattekutt til de som har mest fra før av, sier Stenbakk.

– AUF er størst og best, men det er lokalpartier til en rekke partier i Grenland. Og vi vi har kontakt og 
arrangerer temakvelder der, så det er godt samhold mellom partiene, men selve slaget står til høsten, mener Ravlum, som hiver seg av gårde for å dele ut en ballong til ei lita jente som passerer med mamma.

Det blir et spennende valg til høsten?

– Ja, og vi har veldig tro på seier, og jeg merker at folk har lyst til bedre skoletilbud, tryggere arbeidspolitikk og en bedre miljøpolitikk en det som har vært tilfelle de siste årene, sier Sørlie.

– Hvorfor tar dere egentlig turen fra Grenland for å bruke en hel lørdag på Rjukan?

– Jo, vi vil ha et Norge med mer fellesskap, med faste stillinger i stedet for midlertidighet, og da ofrer vi gjerne noen ""lørdager, mener Stenbakk. 
– Det er veldig gøy å komme hit. Folk er veldig hyggelige, og jeg bruker mer enn gjerne min lørdag på det her, istemmer Sørlie.

– Om fellesskapet og felleskolen er viktig for deg – meld deg inn hos oss. Om du synes vi må ha en bærekraftig miljøpolitikk, og en regjering som setter arbeid først, og at alle skal ha en jobb å gå til, så er AUF tingen, fortsetter Sørlie, som knapt er til å stoppe i sin entusiasme.
Han ble AUF'er da skolefrukten forsvant på skolen han gikk på, etter en politisk beslutning han mente var tåpelig.
– Jeg liker å se på meg selv som en innvandrer i arbeiderbevegelsen, for jeg var ikke særlig politisk interessert, men da regjeringen innførte kutt i skolefruktordningen, da bestemte jeg meg for på begynne med politikk. før det skulle jeg bare håndballspiller, forteller Sørlie.

– AUF er de lokale ungdomspartiene er en sosial arena, og blir du med i AUF kan du bli med oss på Utøya, eller noe av det andre vi steller med, reklamerer minst like entusiastiske Ravlum.

– Er du interessert kan du chatte med oss på facebook-siden vår eller med oss personlig. Vi oppfordrer til at de som er interessert tar kontakt, sier Ravlum.

– Det handler om deg og fremtiden vår. Vi vil ha flere lærere og helsesøstre i skolen, og da må man si hva man mener, skyter Stenbakk inn.

Er det ålreit å ha med ungdom fra Grenland på stand? Spør vi Tinn Aps leder Odd Martin Landstad, som sliter med liten aktivitet lokalt i AUF om dagen.

– Det er veldig ålreit å få besøk, og de er kjempeflinke, både til å stå på stand og rent politisk, og jeg håper de inspirerer andre her i Tinn til å være med å bidra så vi kan vinne valget, ler Landstad, som lover de vil være aktive på stand og i lokalpolitikken fram mot valget.

– Stemningen er god om dagen?

– Meningsmålinger er meningsmålinger, og de svinger, men stemningen er god nå, ja, uten tvil!
bekrefter Odd Martin Landstad.

 

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia