fbpx

Går for vinteråpne veier og flerbrukshall

Radio Rjukan2. oktober 20156min
kommunestyre_335a

Med den nye flertallskonstellasjonen Senterpartiet og Sosialistisk Venstreparti ved roret i Tinn, kan det bli start i arbeidet med ny flerbrukshall på Rjukan og vinteråpent til Tuddal og Bjørkeflåta. I tillegg vil partiene ha nøye fokus på det skjer med RJukan sykehus, og forlanger at Sykehuset Telemark holder seg til sin egen nedtegna avtale.
Miljøpartiet De Grønne er med i en undertegna avtale om valgteknisk samarbeid.

Kommende ordfører Bjørn Sverre Sæberg Birkeland (Sp) og varaordfører Sanja Pasovic (SV) er strålende fornøyde med forhandlingene som gikk raskt og uten skjær i sjøen.
– Vi har mye felles, og legger et felles budsjett, men har besluttet å stå fritt i endel enkerltsaker, sier Sanja Pasovic til Radio Rjukan, der hun og ordføreren er invitert for å fortelle om deres enighet.

De gleder seg stort til å gå igang. Allerede rett etter høstferien, den 15. oktober, samles det nye kommunestyret.
– Det kommende samarbeidet med Sp tegner veldig bra. Vi har mye til felles i våre tanker omdistriktspolitikk, mot sentralisering, sykehussaken og oppvekstpolitikken. Dette er hjertesaker for begge partier, sier Pasovic.

I samarbeidserklæringen de to partiene nå har underskrevet er man også enige om at nedbemanning i kommunen skal skje uten oppsigelser, at man skal være pådriver i utvikling rundt Verdensarven og startte prosessen med ny flerbrukshall.
– Først må vi finne økonomi til de lovpålagte oppgavene, som skole og eldre, men har vi økonomi til det, vil det være fantastisk å få en flerbrukshall, særlig for barn og unge. Partiene er opptatt av en prosess der denne hallen kan knyttes sammen med et nytt byhotell i Verdensarvbyen Rjukan.

SV og Sp vil ha større åpenhet om det nye sykehusprosjektet, og vil konfrontere Sykehuset Telemark med forpliktelsene på Rjukan etter utviklingsplanen.
– Dette gjelder det de kaller dagsykehus, med dialyse, cytostatika, gynekologi, lab og røntgen, som de ikke følger godt nok opp, noe som gjør at syke må dra til Notodden, sier Bjørn Sverre Birkeland, som sannsynligvis fortsetter som leder i Kommunenes Interesseforening for Lokalsykehus.

Birkeland er bevisst på at mange av velgerne hans ikke egentlig er Sp'ere, og at han ikke har fullmakt til å føre rein SP-poltikk.
– Jeg har en stor ydmykhet i forhold til det, og det kommer jeg naturligvis til å ta hensyn til, sier Birkeland, som mener det vil ligge bak og påvirke.
– Jeg skal gjør ee njobb til beste for Tinn, og det blir nok å slipe litt i kantene på noen av formuleringene. Vi har nok henta velgere fra de fleste partier, og det medfører et stort ansvar og forplikter, å jeg har bittelitt angst for å møte det, men jeg sover ikke dårlig om natta, sier Birkeland.  

Partiene har også satt opp utvalgslederne, der SV og Sp får lederne i samtlige utvalg.

I formannskapet, som ledes av ordfører Bjørn Sverre Birkeland, blir varaordfører Sanja Pasovic selvsagt også med.
Andre er Rigmor Rabbe (Sp), og de to siste plassene går til Høyre ogI utvalgene, som nå skal reduseres til fem personer etter vedtak i sitten Ap som de to nest største partiene.

I utvalgene i den kommunestyreperioden, blir disse ledere:

Samfunnsutvalget: Flemming Gilhauge (Sp) som får med Ottar Lien (Sp) og Heather Mason (MDG)
Levekår- og inkluderingsutvalget (nytt navn): Leder: Jørn Langeland (SV), mens Ole Eivind Kleiverud og Stine Tveito kommer inn fra Sp.
Kultur- og oppvekstutvalget: Wenke Haaven (Sp) blir leder og får med Åsne Tverberg Fossheim (Sp), og Marianne Skårdal (SV). 
Administrasjonsutvalgett: Ragnar Gunleiksrud (Sp) leder.
Ledelsen for kontrollutvalget overlates til opposisjonspartiene Høyre og Ap å velge.
 

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia