fbpx

Fylkesordfører skuffet etter fremleggelse av revidert nasjonalbudsjett

Radio Rjukan12. mai 20204min
terjeriisjohansen_faf5

Vestfold og Telemark er i en svært utfordrende situasjon med store økonomiske omstillingsutfordringer i årene fremover.  Fylket har et av landets høyeste arbeidsledighetstall og et stort utenforskap.
– Jeg hadde virkelig håpet at Staten i revidert nasjonalbudsjett i større grad ville legge til rette for at også kommuner og fylkeskommune kunne bidra til å unngå ytterligere nedleggelser og permitteringer i en hardt rammet region. VI opplever nå i stedet at Vestfold og Telemark fylkeskommune ikke en gang kompenseres for  tapte skatteinntekter og økte utgifter innen tannhelse under korona-krisen. Jeg kan ikke si annet enn at jeg er skuffet og bekymret, sier fylkesordfører Terje Riis-Johansen i Vestfold og Telemark fylkeskommune.

Revidert nasjonalbudsjett anslår reduksjonen i skatteinntektene i 2020 til 1,3 prosent knyttet til korona-krisen. Dette sammen med manglende kompensasjon for inntektstap på tannhelse medfører at Vestfold og Telemark fylkeskommune nå forventer et resultat i 2020 som er 60-100 millioner kroner svakere enn budsjettert.
– Dette kommer på et tidspunkt da vi virkelig trengte forsikringer om at fylkeskommunens økonomi ikke skulle bli skadelidende. De økonomiske utsiktene for regionen ser alvorlige ut og i verste fall frykter jeg at dette  vil gå utover innbyggerne våre.  Konsekvensene for Vestfold og Telemark fylkeskommune kan bli at vi må kutte i viktige tjenestetilbud til innbyggerne i en tid da vi isteden skulle satse alt på å komme på beina igjen, påpeker en tydelig skuffet fylkesordfører.
 
Fylkesordfører Terje Riis-Johansen påpeker at fylkeskommunen  i mars selv iverksatte en bred og målrettet virkemiddelpakke mot skadevirkningene fra korona med ett formål for øye: Å støtte opp om det regionale nærings- og kulturliv i en svært krevende tid. Tiltakspakken omfattet stort sett alle sektorer i Vestfold og Telemark fylkeskommune og hadde en effekt på aktivitet og likviditet på flere hundre millioner kroner.
– Vi iverksatte en bred og målrettet virkemiddelpakke mot skadevirkningene fra korona. Effekten av korona berører alle sider av innbyggernes liv og derfor må også tiltakene gjenspeile dette. Vi er særlig opptatt av at tiltak treffer målgruppene og at vårt bidrag kan bidra til at flest mulig bedrifter i Vestfold og Telemark klarer å overleve krisen, sier fylkesordfører Terje Riis Johansen.

Han påpeker at tiltakspakken er satt sammen i en tid der Vestfold og Telemark fylkeskommune selv står overfor store økonomiske omstillingsutfordringer i årene fremover.
– Vestfold og Telemark fylkeskommune er opptatt av å være en regional utviklingsaktør som tar ansvar for innbyggerne og verdiskapingen i regionen vår. Får vi økt tilførsel av statlige ressurser i denne vanskelige tid, forsikrer jeg at vi skal gjøre enda mer, sier fylkesordfører Terje Riis Johansen.

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia