fbpx

Brudd i sammenslåingssamtalene

Radio Rjukan8. september 20154min
inntaksomrader_telemark_1277

Partene i de tre kommunene gikk til sitt tredje forhandlingsmøte i dag klokken 12, og allerede etter 45 minutter var det klart at det ikke var grunnlag for å fortsette samtalene om en eventuell kommunesammenslåing i Øst-Telemark.

Ordfører i Notodden, Jørn Christensen synes ikke det var overraskende at forhandlingene ble brutt.
– Jeg synes det er synd, men Tinn har vært tydelige hele veien på at de helst vil stå alene, så det er ikke overraskende, sier han til NRK.

Tinn-ordfører Steinar Bergsland synes prosessen har vært god, men sier Tinn ikke hadde noe valg.
 Vi skulle bidra med kraftinntekter, mens Notodden, som har en mye dårligere økonomi, skulle få sentraladministrasjon og andre goder, det kunne ikke vi være med på, sier Bergsland.
Han mener 
de økonomiske forskjellene mellom kommunene ble utfordrende.
– Vi har avklart ulike spørsmål, og drøftet utfordringer og muligheter, så dette har på ingen måte vært bortkastet.
Bergsland 
sier til NRK naboforholdet mellom de ulike kommunene fortsatt er godt.

– Vi må ikke glemme at det er stor geografisk avstand også. Og det er de store, viktige spørsmålene som har veltet denne prosessen, det er på mange måter bedre enn at det er små bagateller som avgjør, sier Bergsland.
Dermed er det klart at Tinn fortsetter som egen kommune etter sonderingsmøtene.
Vinje har allereddee takket nei til Tinn.

Selv om det ikke blir noen storkommune i Øst-Telemark, mener Jørn Christensen det har vært nyttig med en grundig naboprat. Christensen hadde god tro på en stor Øst-Telemark-kommune, men sier Notodden har andre alternativer også.
– Det kan bli sonderingsmøter mellom Sauherad, Notodden, Hjartdal og Seljord, men det er fortsatt veldig usikkert. Nå blir det først og fremst en pust i bakken, før vi får ta nytt tak etter valget. Han sier det også er kontakt mot Kongsberg, men heller ikke her er det noe konkret, sier han til NRK.

Mer fra NRK

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia