fbpx

Bjarne Jensen-folkemøte om sentralisering

Radio Rjukan24. april 20153min
bjarne-jensen980_d4b5

Jensen har lenge samarbeidet med Tinn SPs ordførerkandidat og styreleder i KIL (Kommunenes Interesseforening for Lokalsykehus), Bjørn Sverre Birkeland, og burde være kjent fra KIL-rapporten «Helsereformer på feil premisser», som ble ""publisert i juni 2014. Rapporten fikk over 250 publikasjoner i norsk presse.
– Imidlertid ville ikke Helseministeren og departementet kommentere rapporten, hvilket de sikkert mer enn gjerne ville vært villig til om rapporten var fundamentert på åpenbare faktafeil, sier Birkeland til Radio Rjukan.

Den 7. mai kommer altså professoren til Rjukanhuset, der han framstiller vitenskapelig baserte fakta om andre europeiske lands erfaringer om kommunesammenslåing. 
– det er naturlig for oss å invitere Jensen, som den kapasitet han er med sin forskning på dette området, sier Birkeland.
Han håper det blir fullt hus på Rjukanhuset når dette viktige spørsmålet tas opp.

– Er dette en del av valgkampen?

– Det kan du godt si, men jeg tror de te rstor interesse for Tinns innbyggere å orintere seg i argumentasjonen i forhold til kommunesammenslåingsdebatten og sentraliseringen forøvrig, sier Birkeland, som er blitt ihuga sentraliseringsmotstander, og dermed også har funnet sin politiske plass i Senterpartiet.

Her 3 av flere sentrale punkter KIL framla i Helse og Omsorgsdepartementet i juni 2014:

• KIL mener å ha ført bevis for at det totalt sett, ikke blir rimeligere å sentralisere de vanligste sykehustjenestene og å legge ned lokalsykehusene.

• KIL mener å ha ført bevis for at kvaliteten over de vanligste sykehustjenestene, er minst like god ved lokalsykehusene som ved de større sykehusene.

• KIL mener å ha ført bevis for at lokalsykehusene er grunnmuren i Norsk sykehusvesen, og særdeles viktig i forhold til lokal beredskap.
(Hentet Info hentet fra KIL's FB side)

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia