fbpx

Åslaug Sem-Jacobsen ble Senterpartiets Stortingskandidat

Radio Rjukan28. november 20167min
sp-storting2016b_d257

Telemark Senterpartis nominasjonsmøte valgte som ventet Åslaug Sem-Jacobsen fra Notodden, Olav Urbø fra Tokke og Heidi Herum fra Bamble som nummer én, to og tre på Senterpartiets liste til neste års stortingsvalg.
Bjørn Sverrre Sæberg Birkeland, ordfører i Tinn havnet på sjetteplass på lista.

Etter den endelige voteringen om førsteplassen, fikk Sem-Jacobsen 47 stemmer og Olav Urbø 18. 

Etter niominasjonen sa førstekandidaten blant annet følgende på møtet: 

""– Nå er jeg skikkelig glad og stolt! Det har jo vært veldig nervepirrende helt fram til avstemningen dette. Og med selveste Olav Urbø som min motkandidat så kunne dette like godt endt på annet vis til tross for nominasjonskomiteens innstilling og til tross for alle de fine tinga som mange har fremholdt for mitt kandidatur i dag.
For du Olav – du ER jo virkelig en dyktig politiker og fylkesleder, og ikke minst et utrolig fint, inkluderende, morsomt  og varmt menneske.  
Jeg vil takke både deg og alle andre som har deltatt i nominasjonsarbeidet for en spennende og morsom kamp om 1.plassen,  der jeg syns det har vært både uproblematisk og interessant å skulle konkurrere mot en person som jeg nesten daglig jobber med og som jeg liker SÅ godt.  
En av grunnene til at dette har vært så greit, er at dette på mange måter først og fremst har vært et strategivalg for lokallagene og partiet;  
man har måttet velge mellom to veldig forskjellige kandidater som kan bidra med helt forskjellige ting i valgkampen og på tinget.  
 Og dere valgte det mest usikre kortet – ikke den mest drevne og kunnskapsrike politikeren av meg og Olav. …!
 
Jeg ER ikke veldig dreven, men jeg er på veg til å bli det. Og jeg oppleves og ER vel også en A-typisk Senterpartist på en del områder som gjør at jeg forhåpentligvis kan få oppmerksomhet og stemmer fra nye velgere. Jeg skal i alle fall gjøre så godt jeg kan for å få til nettopp det.  
Og så skal jeg også legge meg i selene for at den mer typiske SP-siden min også får virke. For det er den jeg er mest fornøyd med. Den som er opptatt av at vi skal hegne om identiteten, historien, kulturen og arven vår. Over hele landet. Og også hegne om den jorda vi forvalter  og det ansvaret vi har for at enkeltmennesket, lokalsamfunnet og storsamfunnet  – og verdenssamfunnet! 
 
Og så er jeg ekstra opptatt av Telemark, da! Som altså ingen skal få gravlagt sånn uten videre så lenge jeg kan ha et ord med i saken…..  😉 og som ER og blir et Norge i miniatyr –  noe som vi fremdeles må jobbe hardt for å løfte opp og fram i offentlighetens lys.   
Mitt og vårt alles langstrakte og vakre, men også brokete og også litt krevende fylke. I alle fall når det gjelder det å sikre nok arbeidsplasser og tjenester til at Telemarkingen kan fortsette å bo hvor han eller hun  vil i det varierte fylket vårt – med sin rike folke- og industrihistorie –  og sitt store potensial for vekst.  
 
Jeg har i et intervju litt flåsete sagt at på stortinget skal jeg prøve å være like synlig som Bård Hoksrud, men til forskjell fra ham så skal jeg faktisk jobbe for å levere det jeg lover!  
 
For jeg er altså IKKE fornøyd med den jobben Hoksrud og resten av Telemarksbenken har gjort den siste perioden – de virker helt slukt av livet inne i tigerstaden og av sine egne partiers sentralpolitikk.
Og vi skal stoppe som best vi kan all annen rasering av velferdsstaten vår som dagens regjering enten har igangsatt eller går god for, sa Sem Jacobsen blant mye anne ti en lang takketale.

Telemark Senterpartis Storingsandidat-liste for Stortingsvalget 2017:
1. Åslaug Sem-Jacobsen, Notodden
2. Olav Urbø, Tokke
3. Heidi Herum, Bamble
4. Robert Lien, Skien (ungdomskandidat)
5. Beate Marie Dahl Eide, Seljord
6. Bjørn Sverre Sæberg Birkeland, Tinn
7. Ida Riis-Johansen, Skien
8. Tor Peder Lohne, Drangedal
9. Anne-Nora Oma Dahle, Nissedal
10. Jon Rikard Kleven, Vinje
11. Torunn Brukåsa Kleiva, Nome
12. Malin Aarhus Olsen, Seljord

Fotos: Telemark Senterparti

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan AS



Alt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.



Utviklet av Fairmedia