fbpx

Skiløper reddet ned fra Gaustatoppen

Radio Rjukan28. desember 20182min
helikopter-gausta-3_2300

Ulykken skal ha skjedd på vei ned fra en snøskrinn Gaustatoppen, i et bratt parti på nordøst-siden av fjellet. Her falt skiløperen ned et stup. Han ble hentet ned med en mann som ble firet ned fra ambulansehelikopter.

Det ble utrykning av alle instanser for en redningsaksjon da manmanar usikre på om de kunne lande med helikopter.

Det ble derfor sendt en redningsgruppe, brannvesen og politi til stedet i tillegg til amulanse og luftambulanse. Det viste seg at det gikk greit å lande og den skadde ble flydd ned til landingsplass ved riksveien for å bli fraktet videre i ambulanse.
Mannen var ved god mot da han kom over i ambulansen.

Skiløpern takker for hejelp og behandling.
– Jeg veldig takknemlig for at jeg ble fraktet så raskt ned fra fjellet av norsk luftambulanse og tatt godt vare på av ambulanse og personell på Skien sykehus. Jeg har ikke noe åpent brudd, men ett kraftig kutt etter stålkanten på skien traff leggen. Blødning ble bandasjert med kompress av mag i fjellsiden mens jeg ventet på hjelp, forteller mannen.
I politiloggen ble det beskrevet som han falt utfor et stup, noe han sier ikke er riktig.
– Jeg falt ikke ut ett stup, men over 3-4 steiner før jeg stoppet. Rundt 30 grader. Jeg hadde lav hastighet da dette skjedde, men traff uheldig. 

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia