fbpx

Mye skader i påskefjellet

Radio Rjukan29. mars 20163min
rodekors-fjellet-foto-mats-v-finnekaas_4f5a

Det er meldt om en rekordartet påske i hele landet, men spesielt på Østlandet har det både vært mye folk i fjellet, og stor aktivitet på skisentrene. Det er meldt om helt fulle hoteller og overnattingssteder i både Tinn og Vinje, og en solid oppgang i omsetning.
Også Kongsberg Skisenter har hatt en eventyrlig påske med mer enn dobling av omsetningen fra ifjor.

Kombinasjonen av tidlig påske og pent vær, men også lite snø og svært skarpt føre, har ført til skadestatistikken som har gjort påsken svært arbeidssom for de frivillige i Rjukan og Tinn Røde Kors Hjelpekorps, og de andre hjelpekorpsene som har vært aktive i området, forteller Mats Volland Finnekås til Radio Rjukan.
Oslo Røde Kors holder hver påske til ved Gaustablikk, Horten er på Kalhovd, mens Rjukan har stasjoner på Gvepseborg og ved Møsvatn Skipark.

Telemark Røde Kors topperr skadestatistikken for årets påske, med over innmeldte 200 skader. Av disse ble over halvparten meldt inn fra Tinn, noe som er mer enn en firedobling fra ifjor.
– Vi har hatt mindre transport- og leteoppdrag i år, men økningen på skadefronten har vært veldig stor, sier Finnekås.

Stadig flere ferierer her i Tinn, så uten hjelpen utenfra, hadde vi ikke klart en god nok beredskap, sier finnekås, som forteller at skadene i år fordeler seg på brudd, ryggskader, forstuinger, kutt, brannskader og solforbrenninger. i tillegg har det vært noe akutt sykdom.
– Det har vært veldig skarpt og isete føre som er en hovedårsak til skadeomfangetm, sier Finnekås.

Foto: Morten Gustavsen
 

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia