fbpx

Frifunnet for nødvergevold

Radio Rjukan26. november 20153min
rettsklubbe_6321

Det var natt til søndag 25. januar 2015 like før klokka 01, inne på toalettet på pøbben 'Den Lykkelige Sportsmann' på
Gaustablikk at den siktede skulle ha slått fornermede slik at denne ble påført kutt over tinningen og over øyet, som måtte syes.
I retten ville tiltalte ikke erkjenne seg skyldig. Retten mottok forklaring fra fem vitner, og aktor la ned påstand om at tiltalte dømmes i samsvar med tiltalebeslutningen til fengsel i 120 dager og til å betale erstatning til fornærmede etter
rettens skjønn begrenset oppad begrenset til kroner 15 000.

Rettens vurdering er at dette handlet om nødverge. Det hele startet med en nedlatende kommentar om en ekte russusik Bjørneskinnslue.
Det ble regnet som uomtvistet at tiltalte tilføyde fornærmede et slag med et ølglass i hånden, som traff fornærmede i hodet og forårsaket den beskrevne skade. Tiltaltes forklaring var at han slo etter at han først var blitt slått av fornærmede, og han også ble holdt av en kamerat av fornærmede da han slo.
Fornærmede erkjenner at han deretter tilføyde tiltalte to slag. I følge fornærmedes forklaring for retten husker han ikke dette, men han er blitt det fortalt. I følge tiltaltes forklaring ble han utsatt for større grad av vold enn dette etter sitt slag med
ølglasset i hånden.

Retten måtte ta stilling til om en i utgangspunktet lovlig nødvergehandling, llikevel var uforholdsmessig og straffbar på grunn at han holdt et ølglass i den hånden han slo med, og som forårsaket skaden.

Ifølge rettens syn medførte det ikke overskridelse av nødvergeretten at tiltalte ikke hadde sluppet ølglasset før slaget traff fornærmede, og tiltalte måtte følgelig frifinnes for straff og sakomkostninger.
 

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia