fbpx

Alvorlig innbrudd på Rjukan videregående skole – også på overvåket styringsrom

Radio Rjukan31. desember 20166min
rjukan-vgs-hoest-1_2588

""– Fryktelig kjedelig når døra inn til kontoret ser slik ut ""😠 innbrudd på jobb "", sier Roy Ausland på facebook.
Han forteller at han oppdaget innbruddet i 15-tida lørdag, da han var innom jobben på byggfagsavdelingen, og har tatt et mobilbilde av døra inn til kontoret sitt på skolen.

Han bekrefter at det er brutt opp en rekke dører rundt om i helle det store skolebygget, og på elektro har de kosa seg med brus og ostepop.
– De har brutt opp et brusskap i kantina, og det er bekrefta at én bærbar laptop er borte, mens andre har de gått forbi, kanskje fordi de var eldre.
Men det kan jo være mer som er blitt borte uten at vi har oversikt over det, sier Ausland, som nå har bedt vaktmestrene om å overta.
De venter nå på at politiet skal ringe tilbake og ta en runde i bygget.

– Det ser heldigvis ikke ut som om de har vært ute etter å begå mest mulig skadeverk, men dørene de har brutt opp er helt ødelagt, men det er jo ergerlig det som har skjedd, sier Ausland til Radio Rjukan.

Det har spesielt gått ut over ett kontor, der en prosjektor er kastet på gulvet, og det ligger igjen et spett, som sannsynligvis har vært brukt til innbruddene.

Innbruddet viste seg etterhvert å være mer alvorlig enn først antatt.
– Da har politiet vært på Rjukan videregående skole og sikret spor. Herverket er mer omfattende enn først antatt.
I tillegg har dem brutt seg inn i driftsrommet på skolen. Dette er et rom som styrer mesteparten av elektronikk og støm på huset, sier visevaktmester stian Pedersen.
– Rommet er i tillegg overvåket, så vi håper på en snarlig løsnin, og politiet har samlet gode spor. Sitter det noen personer med dårlig samvittighet så kan dere ta kontakt med Rjukan poltistasjon eller politiets vakthavende avdeling, sier Pedersen.

Det er alarm i bygget, men de må ha brutt seg inn i kontortid, da alarmen ikke har vært påslått, noe som skjer automatisk.
Det har vært folk på jobb i romjula, men de som har jobbet har ikke vært i disse avdelingene mens de har vært der.
Rjukan videregåend eskole er et stort og langstrakt bygg, med seks avdelinger. Tre av dem synes å være besøkt av ubudne gjester.

""De har kommet seg inn gjennom nødutgangsdøra til Tungtvannskjelleren treningssenter, og gått gjennom det gamle badet som nå er lagerplass.
Det er stadig folk innom treningssenteret, så det er mye aktivitet i og rundt bygget, også i romjula.

Det tok litt tid før politiet kunne komme og sikre spor på skolen. I 16-tida idag sa Pedersen:
– Jeg venter fremdeles på at politiet skal ta kontakt, men dem har mer enn nok å henge fingrene i etter den store brannen. Det er skadeverk i flere etasjer, ser nesten ut som dem har visst hvor dem skal ta seg inn, og i hvilke rom som har vært et alternativ. Full oversikt får man nok ikke før alle er på jobb på skolen mandag morgen, sier visevaktmester Stian Pedersen.

""

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia