fbpx

Turiststrømmen til Gaustatoppen øker

Radio Rjukan20. juli 20175min
turister-pai-veg-opp-til-gaustatoppen-lardag-15-juli_9900

Hvor stor økningen blir i år er usikkert, men at fjorårsrekorden blir slått tviler ingen lenger på. 

– Vi opplever svært gode tilbakemeldinger fra de besøkende. De vi er i kontakt med er strålende fornøyde med sitt besøk på Gaustatoppen, sier Håvard Lurås i Prosjekt Innfallsport Gaustatoppen som eies av Telemark fylkeskommune, samt Tinn og Hjartdal kommuner.

""Prosjektet "Innfallsport Gaustatoppen" (tidligere "Dale Bitringsnatten") startet opp i 2016 og skal resultere i bedre infrastruktur og sikkerhet for brukere og trafikanter. Prosjektet skal gi besøkende gode opplevelser og bidra til at næringsaktørene i Gaustatoppen-området, randsonen og regionen får et bedre grunnlag for næringsutvikling. 

Prosjektet Innfallsport Gaustatoppen skal sørge for utvidelse av parkeringsplassen på Stavsro, nytt sanitæranlegg på Stavsro og strøm og fiber til Stavsro

Det er utarbeidet en reguleringsplan for Stavsro, planen ble vedtatt av Hjartdal kommune 5. april 2017. Planen imøtekommer bestillingen fra oppdragsgiver med hensyn til parkering og sanitæranlegg. Telemark fylkeskommune har gitt 6,2 millioner kroner til prosjektet. For å gjennomføre fase 1, dobling av antall parkeringsplasser samt nytt ""sanitæranlegg, er det behov for ca. 15 millioner. Det jobbes nå for å få på plass finansiering slik at byggingen kan starte.

– Denne besøksøkningen er svært positivt for hele regionen, men det følger også med noen utfordringer. Derfor er det gledelig å se at de planlagte og igangsatte tiltakene bidrar til at de aller fleste får en god Gaustatoppen-opplevelse, sier Håvard Lurås.

Følgende tiltak er operative i 2017-sesongen:
-Skyttelbuss – hyppigere avganger enn i 2016
– Parkeringsverter – med ansvar for å ta inn parkeringsavgift og fungere som informasjonsmedarbeidere på Stavsro.
– Patruljering av strekningen før og etter Stavsro for å forhindre uønsket parkering langs veien. 
– Midlertidig utvidelse av sanitæranlegg, i 2017 er kapasiteten økt betydelig fra 2016.
– Organisering av parkeringsplasser, asfaltering og oppmerking har bidratt til at det er ca. 30-40 flere. 
– Flere innfallsporter til toppen, stiene forbedres kontinuerlig. Prosjektet ble også tildelt midler fra ordningen
– Nasjonale Turstier som skal brukes til å utbedre stien fra Stavsro. Oppstart i begynnelsen av september 2017.
– Informasjon – det informeres via sosiale medier, hjemmesiden til VisitRjukan som alle aktører kan linke til.

– Det er laget en egen Gaustatoppen-brosjyre som er distribuert og finnes på sentrale plasser i hele regionen. I tillegg har vi turistkontoret, parkeringsverter på Stavsro, alle aktører i regionen som formidler informasjon til gjestene både før de kommer og når de er i området.
Avkjøring til Gaustabanen er utvidet og asfaltert slik at skyttelbussen blir mer effektiv, og sikkerheten for ordinær trafikk forbedres, forteller Lurås.

Når det gjelder strøm og fiber til Stavsro har prosjektet Innfallsport Gaustatoppen skaffet finansiering til dette tiltaket, og planlegging av arbeidet er i full gang. Dette er et samarbeidsprosjekt mellom Hjartdal El-verk og Tinn Energi.

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia