fbpx

Tinn sparebank vant tilbake Tinn

Radio Rjukan6. april 20164min
tinn-soarebank_9034

Etter fem år med med Oslo-baserte DNB, blir det igjen Tinn sparebank som skal levere banktjenester til Tinn kommune.
DNB inngikk en tre årsavtale med kommunen i 2011, med mulighet for to års forlengelse hvis partene var fornøyd. Det ble starten på fem år med Norges største bank. Inntil da hadde sparebanken levert tjenester til kommunen i over 150 sammenhengende år. Det var svært mange som reagerte da DNB vant anbudsrunden med basis i ca. 60.000 kroners forskjell for tre år i 2011. Den lokale banken hadde da ikke det rimeligste og beste tilbudet. da ble det diskutert om Tinn kommune hadde lagt saken riktig ut på anbud. Det var en stor smell for Tinn Sparebank å miste storkunden Tinn kommune.

Onsdag var det møte mellom Tinn kommune og Tinn sparebank for å diskutere detaljer rundt skiftet som skjer i juni. 
Det var for en uke siden ble at det klart at Tinn Sparebank hadde det beste anbudet for Tinn kommunes tilbudsutlysning for de neste tre årene.

Kommunen er pålagt å legge ut sine bankavtaler på anbud, ifølge EFTA-lovgiving. Det er loven om offentlige anskaffelser som pålegger kommunene å invitere til en anbudskonkurranse på levering av banktjenester, som reguleres av EU-lovgiving.
Rådmann Rune Lødøen i Tinn kommune er likevel glad for at Tinn Sparebank vant tilbake kommunen.

– Dette er et signal om at den lokale sparebanken er konkurransedyktig, sier han. Men for oss alle er dette jo gode nyheter, og det styrker den lokale sparebanken, sier Lødøen.

Tinn Sparebank hadde også Vinje kommune som kunde inntil 2015. Denne gangen var det tre tilbydere med i sluttrunden, også DNB.

Publikum vil merke endringen ve dat man må betale kommunale avgifter på lokalt banknummer som startet på 2620, og andre vil få lønn fra tilsvarende nummer.
Skifte av bankforbindelse koster kommunen et ikke ubetydelig beløp.

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia