fbpx

Stadig nærmere toppen

Radio Rjukan20. februar 20207min
gaustaomraadet_c32d

Den siste tids satsing i Gaustaområdet gir raske resultater når Gausta Skisenter får gode skussmål i Dagens Næringslivs årlige kåring av Norges beste skidestinasjoner. Det er 200 skidestinasjoner i Norge og nå er Gausta godt plantet på topp 10. Gausta er inne på toppen i alle de tre områdene. Kåringen er endret i år da nærliggende skisentre er slått sammen, men Gausta går fire plasser opp til 9. plass i kåringen over beste alpindestinasjoner, og får 7. plass i den nye kåringen over Norges beste toppturdestinasjoner, og overraskelsen er at Gausta nå også er Norges 8. beste langrennsdestinasjon, der man ikke har vært i nærheten av topp 10. Totalt er Gausta nå oppe på 9. plass, og med kort vei oppover på lista. Gausta er bare 3 poeng unna topp 10 over komplette skisteder.

Og nå er også Gaustabanen tatt med som en del av anlegget, i tillegg til de andre forbedringene som har skjedd den siste tiden, som beskrives slik i DNs skiguide:
"Gausta til et av Norges mest spennende anlegg. Den allerede gjennomførte kvalitetshevingen på matfronten er et eksempel. Med seg på laget har de landemerket Gaustatoppen. Alpin­anleggets heiser ligger noe tilfeldig plassert ved foten av fjellkolossen. Å kjøre ski i gode løyper, mens du nyter utsikt som spenner fra toppen av Østlandet til bunnen av Rjukan, gir en spesiell følelse. Kjøper du egen billett, frakter Forsvarets gamle underjordiske tog deg til selve Gaustatoppen."

På tre år har Gausta gått opp fra 15. plass til 9. plass på lista over Norges beste alpinanlegg i det som er den største og beste testen over Norske skianlegg. Dagens Næringsliv har i mange år gått nøye inn i hvem som er best på hva, og offentliggjør det i det årlige bilaget Skiguiden, som spres en rekke steder og som ligger som vedlegg til avisa. Karakteren er en poengskala opp til seks fordelt på en lang rekke faktorer, og Gaustablikk har fra starten gått fra 22. plass og opp til 9. på de siste åtte åra. Det er fortsatt Hemsedal og Trysil som kniver om førsteplassen blant Norges mange skisentre, men for 11. gang drar Hemsedal av med en knepen seier. Det er imidlertid tett under de to beste, med 30 og 29 poeng på DNs skala. Gausta med 23 poeng har bare fire små poeng til å nå en tredjeplass, og har bare poenget opp til Narvik og Oppdal på plassene over. I år er det ingen som går mer opp enn Gausta. DNs skiguide tester fasilitetene rundt, og det er her det nå har vært satt inn trykk fra de nye eierne av Gausta Skisenter, Vätterledens Invest AB. Det er en uttalt målsetning at Gausta skal ligge på topp 4-5 innen 2022, som er første del av satsingen som nå finner sted, og det kan synes realistisk å nå opp innen to år.

Det er et slags uoffisielt NM i alpine skimuligheter dette som DN nå har kjørt kjørt på 11. året, og som den mest grundige gjennomgangen av konkurranseforholdene mellom skisentrene. Gaustablikk ikke uventet klart best i Telemark. Gausta Skisenter driver kontinuerlig forbedringer, og det er bare et godt år siden Mikael Jönsson i Vätterledens Invest AB presenterte både nytt navn, Gausta, og store utviklingplaner som allerede er godt i gang. Utover oppussing av både Sporten og hotellet, rullende servering i løypa, flytende badstuer, nytt snøproduksjonsnalegg og ikke minst nye lysløyper til 25 millioner, med fellesfinansiering i byggeregi av Rjukan idrettslag. Gaustablikk er Norges 6. største alpinanlegg i antall heiser og nedfarter, mens Rauland er nr. 4, mens i DN Skiguiden måles anleggenes kvalitet på mer enn traseer og heiser. DN har tidligere trukket inn familievennlighet, off-pistmuligheter, terrengpark, uteliv, tilgjengelighet, komfort, lunsj i bakken, barnetiltak, mens langrennsforhold ble i fjor tatt ut og laget en egen liste for i forfjor.

DNs liste over Norges beste alpinanlegg 2018:
Poeng av 36 oppnåelige, og frem eller tilbakegang de siste 10 årene.
1. Hemsedal…………………………….. 30p -2p
2. Trysil……………………………………. 29p -2p
3. Kvitfjell/Hafjell……………………… 28p +1p
4. Voss/Myrkdalen………………….. 27p +1p
5. Geilo……………………………………. 26p +3p
6. Hovden………………………………… 25p +1p
7. Narvik…………………………………… 24p +1p
8. Oppdal…………………………………. 24p -1p
9. Gausta…………………………………. 23p +1p
10. Strandafjellet……………………… 22p -3p

Etter disse følger destinasjoner som Norefjell, Oslo/Tryvann, Beitostølen, Røldal, Rauland, Sogndal, Skeikampen, Saud, Sirdal, Tyin-Filefjell, Kongsberg, Bjorli og Haukeli.

Kilde: DNs Skiguiden 2019

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia