fbpx

Rjukanbanen starter sommerruter

Radio Rjukan4. juni 20166min
rjukanbanen-lok1_fe6d

Sommeren er kommet og Tinns unike museumsjernbanen settes endelig igjen i bevegelse.
Fredag var Rjukan videregående skole første til å chartre et togsett ned til sommeravslutning på M/F Storegut i forbindelse med deres feiring av skolen 100-årsjubileum. Og nå er Rjukanbanen klar for ny turistdrift, med avganger fra ""Rjukan til Mæl hver tirsdag og fredag i juli. Og ikke nok med det, det hele kombineres med tur med M/F Storegut på Tinnsjøen.

Rjukanbanen har tidligere vært i forsøksdrift som turistbane, men i realiteten har det ikke vært godkjent for fast turisttrafikk, siden det var ordinær drift fram til Rjukanbanens siste driftsdag 4. juli 1991.
De siste årene var det bare godstransport som gikk på banen, etter at persontrafikken ble stoppet noen år tidligere.

I sommer har Storegut har avgang fra Mæl kl. 11.30 og ferga går Mæl-Tinnoset tur/retur, i en tur som totalt varer i fire timer.
Togturene gjennom Vestfjorddalen selges som enkeltreiser, fra Rjukan eller fra Mæl. En togtur på strekningen tar ca. 40 minutter, der toget kljører i 5 kilometer i timen over planovergangene.
Billetter kan kjøpes separat, men togtur og fergetur korresponderer for deg som ønsker å sy sammen en heldags reiseopplevelse ut på Tinnsjøen med M/F Storegut.
Turer på museumsjernbanestrekningen mellom Rjukan og Tinnoset og også turer med M/F Storegut kjøpes via www.rjukanbooking.no, som er booking- og billetttjenesten til visitRjukan.

""Togturen er sjarmerende i seg selv, men er en transportetappe ned til området der det virkelig skjer, Mæl Stasjon og M/F Storegut.
Ombord i M/F Storegut er det nemlig etablert kafé, omvisning, aktiviteter, sesongutstilling og selvfølgelig en frisk obigatorisk innsjøbris.
Man blir imidlertid bedt om å møte opp til tur ca. 30 minutter før avgang på Rjukan elle rNål stasjon, og parkering skjer på anviste plasser, både ved Mæl stasjon og på Rjukan stasjonsområde.
Det er fireløpig ikke internettforbindelse om bord på Storegut, og telefonnettforbundelsen er ustabil på Tinnsjøen, så reisende anbefales å he med litt kontanter.
 
Hovedbesøksstedet for Rjukanbanen er Mæl stasjonsområde, hvor en museumsvert ønsker velkommen fra klokka 10 til 18 alle dager fra 20. juni til 20. august.
På Mæl tilbys også lunsjkafé, museumsbutikk, sesongutstillinger og resepsjon i gamle Mæl jernbanestasjon, og det er omvisning daglig klokka 12 og 15.
– Vi bidrar gjerne med informasjon om opplevelsestilbud og tjenester i nærområdet. Årets fotoutstillinger er «Med jernbanefergene på Tinnsjøen» som du kan se ombord på Storegut. Fra 1. juli er presentasjonen «Fra vrak til verdensarv – om ildsjelene som brant for Rjukanbanen» åpen på Mæl jernbanestasjon, opplyser Norsk Industriarbeidermuseum på sine nettsider.

Foto av M/F Storegut: Hans Dieter Fleger

Linker:
Billetter til tur med Rjukanbanen 
Rjukanbanen på facebook
Norsk Industriarbeidermuseum på facebook
Norsk Industriarbeidermuseum på nett

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia