fbpx

Rjukan Norges første digitale reisemål

Radio Rjukan22. juni 20162min
tinnmuseum_64d9

Vi lar Tinn museum illustrere at historie og teknologi går hånd i hånd i framtidas turisttilbud, når VisitRjukan og Destinasjon Røros nå går sammen for å satse på digitalisering, reiseliv og smarte samfunn på alvor, og tar mål av oss å bli Norges første digitale destinasjoner. De er utfordrert av Anita Krohn Traaseth og Innovasjon Norge.

De to UNESCO-destinasjonene og verdensarvbyene skal sammen med teknologiselskapet Aispot knytte sammen de lokale digitale tjenestene i en plattform og en mobil-app slik at de besøkende kan bruke sin egen mobiltelefon som personlig guide og lommebok.

– Det er snakk om pionérarbeid for å utvikle en løsning som samler alle tjenestene i en app og en plattform som skal gjøre det enkelt og billig selv for små reiselivsaktører å tilby nye digitale tjenester, sier daglig leder Morten Rynning i Aispot i en pressemelding.

Plattformen skal også gi reiselivet mer innsikt om hvordan de kan bedre tjenestene mot besøkende. Røros og Rjukan vil samarbeide slik at det blir to parallelle piloter i prosjektet.
Løsningen skal gjøre det mye enklere for nærings- og reiseliv å skape nye kreative digitale tjenester og nye inntektskilder.

De går sammen i prosjektet Digital Destination.

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia