fbpx

Rjukan Næringsutvikling flytter i nye og egne lokaler

Radio Rjukan9. januar 201710min
rnu-1_ec52

""– 2. januar overtok vi bygget her. Det vil si at vi overtok selskapet som eier og driver bygget, forteller næringssjef Tor Helge Flåto. Dermed flytter Rjukan Næringsutvikling (RNU) fra Rjukan Næringspark.
– Det vil bli litt etterhvert, for vi har et halvt års oppsigelse der, så vi stresser ikke, men tirsdag tirsdag skal vi ha det første styremøtet her i lokalet, sier Flåto, som tar imot i andre etasje i bygget, der det foreløpig er ganske tomme kontorer og endel flyttegods står fortsatt på gulvet.
– Vi har bare såvidt begynt med innredningen, men lokalene er veldig innflyttingsklare. Tilogmed supre møbler er på plass. 
– Det meste er jo på PC'er, så det går vel raskt nok, mener Flåto, som har overlatt ansvaret for organiseringen av flyttejobben til en av de ansatte.

– Det er veldig bra lokaler. Da vi kom over dette, og så hvordan det var så ut, var vi ikke i tvil om at det var riktig for oss. Og det er bonus at vi slipper å pusse opp, selv om enkelte mener at det bør malers litt, sier Flåto.

""Men restaurant skal de ikke drive. Kinarestauranten Dong Fang fortsetter sitt leieforhold i 1. etasje, og bygget er stort nok eller, med to etasjer over, og en kjelleretasjen som tidligere har vært pubene Normann K og seinere Onkel Sams.

– Vi har kjøpt selskapet som eier bygget, og alt som foregår i bygget forsetter som før, presiserer Flåto. Det er jo ikke dumt med et næringsbygg med restaurant i 1. etasjen.

– Hvorfor her?

– Det er et litt større spørsmål å svare på. Men egentlig er det et kommunestyrevedtak om samlokalisering av flere enkeltfunksjoner som ligger bak, der RNU, visitRjukan og flere bør være tjent med nærhet og samarbeid.
Det er faktisk et prosjekt som er utvikla i RNU, og ett av byggene som ble sett på var dette. Så slik sett iverksetter vi et kommunalt ønske, sier Flåto.

""– Men vi ønsket også en mer sentral plassering i byen. Næringsparken var ikke så god til publikumsnærhet fant vi ut, og en av årsakene var også det, sier Flåto.
At RNU også for tida er saksøkt av eierne av lokalene som de leier i næringsparken var ikke noe tema.
– Nei, men du kan si at det ikke nødvendigvis har dempet flyttelysten, sier Flåto.  

Med RNU flytter også Øst-Telemark Etablererkontor og Omstillingsprosjektet, og det vil gjøres klart for andre eksterne leietakere som skal samlokaliseres i 2. og 3. etasje i bygget, og kanskje også i kjelleren.
– Et innovasjonssenter skal etableres her, med plass for gründere midlertidige kontorplasser av ulik art. Noe for kortere opphold og andre mer permanent, sier Flåto.
Den utadrettede møtevirksomheten vil skje i puben i kjelleren, slik det ser ut nå.
– Det er passende lokaler til det!

""Som næringsjef har Flåto tatt det største og fineste kontoret. Det er et stort og flott kontor med eget lite møtebord i en del av rommet i særdeles trivelige og lyse lokaler.
– Hehe, ja jeg fikk velge først, og da tok det største kontoret. Det er jo reine statsministerkontoret, ler Flåto, før vi ber ham sette seg bak det foreløpig tomme skrivebordet.

– Det er mange fordeler ved å være her. Lokalene er innflyttingsklare, og det er moderne og sprinkla. Alt er på stell, og det gjør det lett å flytte inn, sier Flåto, som ikke synes det er noen grunn til debatten i sosiale medier om RNU skal eie bygg.
– Jeg leser at endel stussa på at det, men det er ikke det minste rart at RNU eier et bygg. Vi har jo en eiendomsarv fra tidligere, da vi var Rjukan Næringsbygg, så det er helt innafor vedtekstmessig.
– Og vi betaler jo en grei husleie der vi er idag. For oss er det et plussregnskap, i alle fall med dagens renter, å flytte inn i eget bygg som vi kan utvikle som vi ønsker. Da slipper vi leiekostnader, og betaler ned på investeringen.
""For de som måtte lure på det, er RNU et heleid kommunalt aksjeselskaps, der kommunen bare styrer gjennom årlig generalforsamling og styre.
– Vi får en rammeoverføring fra kommunen, men er altså 190% eid av Tinn kommune.

Nå gjenstår å få flyttet alt inn, og få merket innganger og få til skilt som profilerer NU mer ut i bybildet.
– Ja, det håper jeg vi skal få til på en skikkelig måte,og det at vi passer her har vi fått signaler om, allerede. Jeg håper og tror at dette bygget her skal bli lett tilgjengelig og det skal forhåpentligvis syde av liv. Vi har endel planer for det, og vi håper på at unge studenter med masteroppgaver som kan være her i lengre eller kortere tid på Rjukan skal benytte muligheten.

– Flyttinga tar ikke fokuset fra jobben da?

""– Jo, sikkert i en kortere periode, men vi tror jo det blir bra, og vi får jo mye applaus fra omkringliggende næringsapparater som er litt misunnelige, så 2017 blir et spennende år for RNU, sier Flåto.

– Dette lar seg gjøre fordi vi har fått omstillingsprosjektet, og vi har gjort analyser som viser at vi må få bedre grunderkultur her i Tinn. Så det er i tråd med tiltak og planer som vi tror skal virke veldig positivt, sier næringssjef I Rjukan Næringsutvikling Tor Helge Flåto, før han hiver seg av gårde til et møte i Oslo.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia