fbpx

Jottacloud har inngått avtale om å datalagre hos Green Mountain

Radio Rjukan11. april 20177min
greenmountain-stav-4_a311

Jottacloud har inngått en avtale med Green Mountain om datasentertjenester for å tilby sikre skytjenester til sine kunder, fremme vekst samt møte økt etterspørsel fra kunder. Datasenteret, som ligger dypt inne i fjellet i det tidligere NATO-ammunisjonslageret på Rennesøy, skal gi sikre og pålitelige tjenester til Jottacloud sine kunder på både bedrifts- og forbrukermarkedet.

Green Mountain er etablert med to datacentere. Datasenteret i Stavanger (DC1-Stavanger) er bygget dypt inne i et fjell i et tidligere høy sikkerhets NATO anlegg. Datasenteret på Rjukan (DC2-Telemark) ligger på Svadde, med flere lokale vannkraftverk i umiddelbar nærhet. Green Mountain er en av de største aktørene i datasenterindustrien i Norge med kunder innen finans, IT, stat, helse, olje og gass og andre.

""Avtalen blir en sentral komponent i Jottacloud sitt skytilbud i Norge der Jottacloud er den største norske aktøren på forbrukermarkedet med over 800.000 brukere. Jotta er et helnorsk selskap med norske eiere som opererer under norske personvernlover og lagrer alle filer i Norge. Dette gjør at de kan garantere for sine kunders personvern. 

– Norsk lov setter klare grenser for tilgang til datainformasjon fra myndighetene, i motsetning til mange andre land. Vi opplever en økende etterspørsel etter lokale og sikre skytjenester blant våre norske og utenlandske kunder. Den nye datasenter løsningen gjør det mulig for oss å sikre skytjenester av høy kvalitet til både bedrifts- og forbrukermarkedet. Vi kan med dette garantere våre kunder verdens beste personvern, sier Roland Rabben, daglig leder i Jotta.

Jottacloud vil bruke Green Mountains datasenter DC1-Stavanger, som avkjøles med frikjøling fra fjorden uten bruk av energi. Green Mountain tilbyr Nordens høyeste nivå av sikkerhet for lagring av sensitive data og informasjon. Videre bruker Green Mountains datasentre utelukkende fornybar energi som støtter Jottacloud sine ambisjoner om bærekraftig drift. 

– Det er en stor glede å ønske Jottacloud velkommen som kunde. Vi har jobbet en stund for å få denne avtalen på plass, og det er veldig tilfredsstillende å oppnå denne tilliten fra et ledende norsk selskap innen skytjenester som Jottacloud. Denne avtalen bidrar til Jottacloud sin ambisjon om å tilby sine kunder sikker lagring i et av verdens mest effektive og grønne datasentre, sier Petter M.  Tømmeraas, Chief Sales Officer i Green Mountain.

""Green Mountain er det eneste datasenteret i Skandinavia som tilbyr Tier III-sertifiserte datasentertjenester som sikrer at sensitive data og informasjon lagres trygt. Dette sammen med den grønne profilen sikrer Jottacloud og deres kunder den nødvendige kvalitet, sikkerhet og samsvar med krav og lovverk som trengs for å øke veksten.   

– Vi har for tiden en betydelig etterspørsel etter datasentertjenester fra sky-aktører i Norge, Norden og resten av verden, så for oss er dette en strategisk viktig avtale. Norge er et veldig bra sted for sky-selskaper å plassere sine datasentre, da vi kan tilby verdensklasses personvernlovgivningen samt svært gunstige betingelser. Denne avtalen med Jottacloud er nok et bevis på at vår satsing på kvalitet har vært en klok strategi, sier Knut Molaug, administrerende direktør i Green Mountain.

Green Mountain designer, bygger og drifter høysikkerhets colocation datasentre. Green Mountain har per i dag to datasentre i Norge med planer om å utvide til andre regioner. Green Mountains datasentre operere med 100% fornybar kraft til lav pris og bruk av gratis kjøling fra den lokale fjorden gir en unik energieffektivitet. 

 

FAKTA: Jottacloud

Jottacloud er en norsk skylagringstjeneste for privatpersoner og bedrifter som lar deg sikkerhetskopiere, synkronisere, lagre og dele filer fra alle dine enheter. Alle filene dine vil ligge trygt lagret på miljøvennlige servere i Norge, eller i land med tilsvarende eller strengere personvernlover. Mens selskaper basert i USA kan bli tvunget til å overlate informasjon til myndighetene, vil ingen få innsyn i filene du har lagret hos oss.

Jotta AS er selskapet bak tjenesten. Vi har eksistert siden 2008, holder til i Oslo Sentrum og teller i dag tolv ansatte. Navnet Jotta er basert på “YottaByte”. En YottaByte er en septillion bytes. Cloud er betegnelsen som brukes for lagring/deling av filer på nettet.

Linker:
Green Mountain

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia