fbpx

Har utlyst lysdesignkonkurranse i Verdensarven

Radio Rjukan9. mai 20174min
rjukanbanen4_16c2

Hvordan løse en samfunnsoppgave gjennom lysdesign av et verneverdig kulturlandskap, og samtidig fremheve en turistattraksjon gjennom opplevelse, bærekraft og universell utforming?
""Det spør Lyskultur og utlyser en idékonkurranse med 100.000 kroner i premiepotten for de som kommer med de beste idéene.

Lyskultur har lansert i samrabied med NIA, som er et pilotprosjekt for idékonkurranse innen lysdesign og universell utforming for Industriarven på Rjukan.

– Verdensarvanleggene representerer unik industrihistorie, flott arkitektur og er beliggende i vill og vakker natur. 
I idékonkurransens søkes lyskonsepter og -ideer som skal skissere mulighetene for videre utvikling i området. Det søkes konseptuelle bidrag for utendørsbelysning av utvalgte områder som er en del av Verdensarven i Telemark, skiver Lyskultur på sin nettside

Prosjektet er støttet av Husbankens kompetansetilskudd til bærekraftig bolig- og byggkvalitet. Premieringen i idékonkurransen kan enten tildeles én, to eller tre vinnere. Til vinnerbidragene honoreres førstepremie med 50 ""000,-, andreplass med 35 000,- og tredjeplass med 15 000,-.
Men det kan godt være en vinner som tar førsteplass og stikker av med hele beløpet!

– Et overordnet mål med konkurransen er å fremheve det unike ved Rjukan – gjennom lysdesign. Lysdesign vil kunne fornye og forsterke opplevelsen av kulturarven og bidra til at Rjukan blir omtalt nasjonalt og internasjonalt.
Innleveringen skal bestå av visualisering, plan, snitt og oppriss, skriver Lyskultur.

Oppgaven består av utforming av konseptuelle bidrag som kan gi grunnlag for videre vekst for et av områdene: Rjukanfossen, Vemork Bru i Våer; Kraftverkene, Industriarbeidermuseet på Vemork, Rjukan; Transportlinjen, Rjukan stasjon og/ eller Mæl stasjon med jernbanemateriell og fartøy.

Det gjøre opp merksom på at anleggene knyttet til verdensarven er vernet. Et ønske er at lysdesign kan bidra til fornyelse som kan forsterke oppmerksomheten til kulturarvstedene, og som kan bidra til ytterligere vekst. Det krever fokus på gode og brukervennlige konsepter

En faglig kompetent jury er satt sammen for å bedømme innkomne forslag. Premieringen i idékonkurransen kan enten tildeles én, to eller tre vinnere, hvor vinnerforslagene blir offentliggjort. Fristen er 15. juni 2017. 

Se mer om konkurransen på Lyskultur.no

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia