fbpx

Det er Susanne Sundfør som skal opptre gratis på Gaustatoppen

Radio Rjukan4. august 201717min
susanne-sundfoer_c771

Endelig kan vi avsløre at det er selveste Susanne Sundfør (solo) som skal spille konsert under verdens vakreste nattevandring på Gaustatoppen. Gjør deg klar for en uforglemmelig sensommernatt den 26. august, opplyser NORAD, og håper at felst mulig har lyst til å bli med å markere FNs bærekraftsmål.

Hun har allerede vunnet en rekke spellemannspriser, og bildet viser fra da hun tok tre etter sitt store gjennombruddsår.

Her fremfører hun sin hit Fade away: (Saken fortsetter under videoen.)

Det blir altså solokonsert med Susanne Sundfør på toppen klokka 23 lørdag 26. august, etter at folk har kost seg i byen med Trubadurfestival fra fredag, trubadurtog til Mæl med konsert på fergene samt at det er Bilens Dag og veteranbiltreff i sentrum fram til klokka 16.
Marsjen mot toppen starter klokka 19, og fire timer seinere kan man håpe på en like magisk stemning som i september i fjor da Sivert Høyem holdt konsert der på samme måte, etter en fruktbar idéhenting med Rjukan-""samfunnet for å finne på en ting som viser at det umulige er mulig også når det gjelder FNs bærekraftsmål.
NORAD har da rigget til opplysningsti med alle bærekraftsmålene igjen, og over 2000 har allerede sagt de vil gå.
det blir nok betydelig flere nå som det er klart at det er en av Norges største kvillelige artister, Susanne Sundfør som skal holde konserten.

Susanne Sundfør har spilt både jazz og klassisk musikk, og har utviklet en egen blandingsstil med elementer fra begge. Hun har etterhvert dratt inn mange elementer fra sjangeren elektronika. Tekstene hennes handler ofte om personlige opplevelser.
Hun har varmet opp for blant andre Marit Larsen og Minor Majority. I 2006 opptrådte hun på by:Larm i Tromsø. Sundfør ga ut sitt selvtitulerte debutalbum mars 2007, og mottok Spellemannprisen 2007 i klassen «Kvinnelig artist». Sundfør hadde uken før utdelingen sagt at kjønnsskillet i prisene var «antikvarisk».For albumet ble hun også nominert til «Årets nykommer» under Spellemannprisen 2007 og til Alarmprisen 2007 i klassene «Pop» og «Nykommer».

""Susanne Sundfør var én av fire artistene og band som mottok «a-ha-stipendet» i forkant av a-has avskjedsturné i 2010. Stipendet beløpe seg til én million norske kroner og ble delt ut for å hjelpe unge og lovende norske artister som ønsker å satse internasjonalt. For sitt tredje album, The Brothel, vant hun Spellemannprisen 2010 i klassen «Populærkomponist». Hun ble også nominert i klassene «Kvinnelig artist» og «Tekstforfatter», men valgte å trekke seg fra klassen kvinnelig artist fordi hun var kritisk til at mannlige og kvinnelige artister vurderes hver for seg. Albumet var også ett av tolv nominerte til den nyopprettede nordiske prisen Nordic Music Prize, som ble delt ut under by:Larm 2011. I 2012 ga hun ut sitt fjerde studioalbum, The Silicone Veil. For albumet ble hun nominert til Spellemannprisen 2012 i klassen «Pop». I tillegg ble videoen til «The Silicone Veil» som var blitt regissert av Luke Gilford nominert til årets musikkvideo.
I mars 2013 ble det kjent at Susanne Sundfør sammen med Anthony Gonzalez i bandet M83 hadde skrevet en låt til den amerikanske filmen Oblivion som hadde premiere 12. april 2013. Låten med samme navn er tittelsporet i filmen.

Hiten Fade Away, ble dessuten brukt i den engelske TV-serien, Made in Chelsea.
I 2015 ga hun ut albumet Ten Love Songs. For albumet vant hun tre priser under Spellemannprisen 2015: popsolist, årets album og årets produsent. Hun var dessuten nominert i klassen årets låt for «Delirious».
Sundfør har også vært medlem av bandet Hypertext.

Den 4,4 kilometer lange stien fra Stavsro til Gaustatoppen lyssettes med 17 «lyspunkt», hvor turgåerne både kan nyte den fantastiske naturen i spesielle omgivelser og lære om bærekraftmålene. 

Langs løypa vil det bli aktiviteter for hele familien, og på toppen vil det arrangeres en gratis konsert for alle turgåerne. Navnet på artisten blir snart offentliggjort.

Slik var det i 2016: (Saken fortsetter under videoen!)

Lørdag 26. august blir det gjentatt, og ikke nok med det. Idéen om nattlige fjellvandringer som kom til på Rjukan innebærer at de arrangerer en tilsvarende mars opp til Keiservarden i Bodø 9. september, slik at folk i nord også skal få sin lyst til nattevandring tilfredsstilt.

Linker:
Nattevandring til Gaustatoppen 26. august
Nattevandring til Keiservarden i Bodø 9. september

Tidligere Radio Rjukan-saker om nattevandringen opp Gaustatoppen:
Rjukan skal gjøre det umulige mulig for Norad
Idéflom på mulig-umulig-møte 
Skal lyssette Gaustatoppstien
Norad vurderer å utsette lysmarsj 
Tusenvis vil gå Opplysningsløypa
Hvor mange tusen vil gå lysmarsjen?
Sivert Høyem vil holde konserten på Gaustatoppen  
Spenning om lysmarsjvær
Nattevandring utsatt en uke
Lysmarsj snudd til stårlende månelyst 
5.000 på magisk nattevandring på Gausta
Første opplysningsløype-video er ute
Opplysningsfilm tok av på nett

Fakta om årets Lysmarsj:

Nattevandring på Gaustatoppen
– vi går sammen for FNs bærekraftsmål
Lørdag 26. august. (Endelig tidspunkt kommer)

HOLD AV DATOEN TIL ÅRETS VAKRESTE OPPLEVELSE PÅ GAUSTATOPPEN!

Vi gjentar suksessen og inviterer til ny nattevandring opp Gaustatoppen i Telemark. Over 5000 personer deltok på fjorårets nattevandring. Bli med å lage verdens lengste lyslenke for bærekraftsmålene på storslåtte Gaustatoppen.

""Den 4,4 kilometer lange stien fra Stavsro til Gaustatoppen lyssettes med 17 «lyspunkt», hvor turgåerne både kan nyte den fantastiske naturen i spesielle omgivelser og lære om bærekraftmålene. 

Langs løypa vil det bli aktiviteter for hele familien, og på toppen vil det arrangeres en gratis konsert for alle turgåerne. Navnet på artisten blir snart offentliggjort.

Representanter fra Norad, Tinn kommune, Gaustabanen, Den Norske Turistforening Røde Kors og Rjukan speidergruppe vil sørge for en sikker og minnerik turopplevelse. 

Følg med på denne siden for å holde deg oppdatert. Del gjerne arrangementet med venner og fjellfolk!

Praktisk informasjon:
– Arrangementet er gratis
– Dato: Lørdag 26. august
– Løype: Stavsro – Gaustatoppen – Stavsro (Lengde: 4,4 km én vei, ca. to timers fottur til toppen.)
– Ta med varme klær, fjellsko og hodelykt
– Ta kontakt med www.visitrjukan.com for å få en oversikt over overnattingsmuligheter.
– Gaustabanen er i drift under hele arrangementet, men det må påberegnes lange køer. Se priser på www.gaustabanen.no.
– Værforbehold: Endringer i arrangementet som følge av skiftende værforhold kan skje på kort varsel.
– Har du spørsmål ta kontakt med oss på nattevandringer@gmail.com

""Hvorfor gjør vi dette?
I 2015 gikk verdenssamfunnet sammen om å vedta FNs 17 bærekraftsmål: De utgjør den globale arbeidsplanen for å utrydde fattigdom, bekjempe ulikhet og bremse klimaendringene innen 2030. Arbeidet er godt i gang, men for at verden skal nå bærekraftsmålene må alle kjenne til dem. Derfor skal vi ut å gå sammen, igjen. Bli med på en tur helt utenom det vanlige.

Arrangementet er en del av en opplysningskampanje om norsk bistand i regi av Norad – direktoratet for utviklingssamarbeid. Turen arrangeres i samarbeid med Tinn kommune, Den Norske Turistforening og Røde Kors.

Nattvandringene er spektakulære, tilgjengelig og trygge fjellturer med et viktig budskap i bunn. Ta på fjellsko og hodelykt og bli med på en tur helt utenom det vanlige. Bli med å opplyse Norge om en av vår tids viktigste saker. Bli med og gå sammen med oss for bærekraftsmålene.

Du kan lese mer om nattevandringene på www.norad.no/nattevandring 

Foto: NRK

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia