fbpx

Bygger bredbånd

Radio Rjukan24. mai 20175min

Bygger for 10,1 mill.
Artikkeltags
HJARTDAL NYHET NOTODDEN KOMMUNE
 Av KAI ANDERSEN
Publisert:19. desember 2016, kl. 17:06
Prosjektet er på det nærmeste fullfinansiert. For 10,1 millioner skal det legges strøm og bredbånd over fjellet i Tuddal og Stavsro.

Strøm: 10,1 millioner kroner skal investeres i strøm og fiberkabel over fjellet. Det betyr at Stavsrohytta ved Gaustatoppen kan få innlagt strøm – og at det kan bygges en moderne brukerfinansiert parkeringsplass for å løse parkeringskaoset som har vært på gode dager.
Strøm: 10,1 millioner kroner skal investeres i strøm og fiberkabel over fjellet. Det betyr at Stavsrohytta ved Gaustatoppen kan få innlagt strøm – og at det kan bygges en moderne brukerfinansiert parkeringsplass for å løse parkeringskaoset som har vært på gode dager.
DEL
 
Og dermed vil rammebetingelsene til for eksempel å bygge en moderne parkeringsplass med moderne betalingsmetoder som krever strøm og internett ved Stavsro være klare.

Byggestart til sommeren

Og kafeen ved Stavsro som ligger midt i turistløypa drives fortsatt med strøm fra et dieselaggregat – men kan få ordentlig strøm når dette storprosjektet gjennomføres.

Fylkesordfører Sven Tore Løkslid og Hjartdalsordfører Bengt Halvard Odden har god tro på at byggestart for prosjektet kan være til sommeren.

Det er energiselskapene Tinn Energi, Notodden Energi og Hjartdal elverk som står bak prosjektet – der målet er utbygging av nye kommunikasjonsveier i Øst Telemark, i form av en ny fibertrase i Tinnsjøen, samt en fiber og strøm-trase mellom Langefonn i Tinn og Bitringsnatten i Tuddal.

Hele prosjektet har en kostnadsramme på 17,5 millioner kroner. Strøm og fibertraseen over fjellet koster altså 10,1 millioner av dette.

Datalagring

Noe av bakgrunnen for storsatsingen på fiber og strøm i regionen er da også den kommende satsingen innen datalagring på Rjukan, opplyser Løkslid.

– Men også hensynet til Gaustaområdet, inkludert fjellområdene i Hjartdal vil nyte godt av dette. Stavsroområdet kan utvikles. Det vil åpne for brukerfinansierte parkeringsløsninger, og få fortgang i å få på plass tilfredsstillende parkeringsløsninger, mener han.

Og arbeidet med utvidelse av parkeringsplassen er i gang. Reguleringsplanen er nå ute til høring, forteller de to ordførerne. Første fase i reguleringsplanen åpner for 3–350 parkeringsplasser, mot dagens 185, mens siste fase i planen åpner for opp mot 700.

– Men lykkes skyttelbussprosjektet er det ikke sikkert vi trenger å bygge så stort, mener ordfører Odden.

Hjartdal kommunestyre bevilget altså 1,5 millioner kroner fra sitt næringsfond i støtte til dette prosjektet i siste møtet. Telemark interkommunale næringsfond, der fylkesordføreren er styreleder, bevilget rett før helgen også 1,5 millioner kroner, mens Telemark Utviklingsfond bidrar med 1,5 millioner kroner. Tinn kommune har bevilget 3 millioner kroner, mens det er forutsatt også 1,5 millioner kroner fra Notodden kommune til storprosjektet. Storprosjektet til 17,5 millioner mangler fortsatt rundt 1 million til å være fullfinansiert, men det regner de to ordførerne med at går i orden.

Glade: Fylkesordfører Sven Tore Løkslid (til venstre) og Hjartdals-ordfører Bengt Halvard Odden er glade. (arkivfoto)
Glade: Fylkesordfører Sven Tore Løkslid (til venstre) og Hjartdals-ordfører Bengt Halvard Odden er glade. (arkivfoto)

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia