fbpx

Admini på Rjukan solgt

Radio Rjukan5. mai 20153min
adminiet3_c522
Admini

Sjelden har det gått så mange rykter rundt et kjøp, som ved kjøpet av Admini. Hydros stolte representasjonsbolig på Søvvolden på Rjukan er nå bekreftet solgt til tidligere cruiseskip-kaptein og rjukangutt Glenn Edvardsen. Ryktene begynte for alvor å gå da han og andre i familien Edvardsen i mars ble observert utenfor og på vei inn i Adminiet.
Den gang var det ingen bekreftelser å hente fra noe hold. Men ryktene har fortsatt å svirre.

Nå er saken bekreftet, og Rjuan Admini skal deles med folket, ifølge Glenn Edvardsen, som har gått i land etter mange år som kaptein på cruiseskip i Atlanterhavet. Nå er han deleier i rederiet UCC, som han seilte for.
– Det jeg er mest opptatt av, er at Admini blir åpnet for Rjukans befolkning. De skal føle stolthet over stedet, bruke det, og ta med besøkende dit, sier Edvardsen til RA.
– Bygget er fredet, og vi kommer til å behandle det med respekt. Det oser jo respekt av stedet, de store stuene og de flotte rommene. Vi vil framheve stedets historie og ta vare på flotte møbler og inventar. Og så vil vi gjøre noe mer ut av den flotte hagen rundt, sier Edvardsen, som tror stedet har kjempepotensial med Verdensarv.
Bygget skal åpnes for selskaper, og gjester skal kunne ta inn på de 15 rommene hvor mang en kongelig har bodd.

– Selskapet som kjøper Admini heter Rjukan Admini Holding, og Tinn kommune er sikret gjenkjøpsrett ved et evt. videresalg, opplyser direktør for Hydro Energi Pål Thorud til RA. Han mener Admini har kommet på rette hender.
– Edvardsen ønsker at Admini skal være et flaggskip, og vi bidrar med en andel av oppussingen de første årene.
Det er særlig malingstrøk utvendig som er påtrengende. Prisen for Admini er ikke offentlig.

 

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia