fbpx

313 kan stå ferdig 1. juni 2017

Radio Rjukan6. oktober 20167min
3-13planernerr_37e8

""– I 2012 begynte jeg å se på Rjukan i forhold til å se på behov for å etablere butikk for Rema 1000 som jeg da har jobbet for i mange år, og tok kontakt med 313-byggets eier Odd Funderud for å se om det var mulig å etablere 313 som handelslokasjon for Rema 1000 og Europris, innledet Bærum-investor Audun Aanesland, som gjennom sitt selskap Risbu AS er tiltakshaver på reguleringsplanen for 313-bygget som nå er inne til høring.

Tidligere jobbet han i dagligvarebransjen, som konserndirektør i ICA, og var også med å etablere Rimi og Handelshuset Nr. 17 i Storgata.
– Men spesialområdet mitt er jeg gjør demografisk analyse med kundegrunnlag, befolkningsgrunnlag og markedsgrunnlag, og estimere mulighetene for inntjening. 
– Alltid forut for vurdering av etablering av et prosjekt ligger det vurdering av kundestrøm, lokaliteter, egnethet osv. På Rjukan finnes det få store forretningslokaler, og for Rema 100 og Europris som tidligere har forsøkt seg, så har det ikke vært lett å etablere seg, sa Aanesland foran en interessert forsamling i RNUs lokaler i næringsparken torsdag kveld.

""– For Rema 1000 har det vært vanskelig å finner egnede lokaler. En normal daglivareforretning ligger på 1300 kvadratmeter. Sett utenfra har Rjukan ikke en ordinær dagligvarebutikk når det gjelder størrelse.
Vi har sett på hvordan bygget kunne løses, for vi måtte løse hele bygget, lager og vareområde og uteområdet.
utfordringen har vært å finne leietakere som er "bankable", slik at vi har råd til å fikse 313-bygget, som man har forsøkt å fikse på siden 313, sa Aanesland.

– 313 er et fantastisk bygg, og veldig egnet til å bygge om, der vi får vareleveringsrampe på baksiden, og inngang på framsida. Det blir effektiv logistikk, og det er greit å få gjort bygget om til forretningsdrift, sa Aanesland.
– Som dere ser har vi klart kunststykket å tre butikkene inn i bygget med alle søylene, og vi kan bruke eksistende ""uterampe til utesalgsvarer for Europris, og det er lagt inn vareheis og egen personheis opp til andreetasje for Møbelringen som idag er etablert på Svadde.

– Nå har vi leietakere som er "bankable", sa Aanesland, og fortalte at bygget ikke blir endret, med unntak av at de har fått lov å lage en ny inngang ut mot Birkelandsbrua. Hver etasje er 2800 kvadratmeter og bygget vil romme Rema 1000 og Europris i 1.etasje, og en annen mer plasskrevende forretning i andre etasje. Vi har også tenkt stedutvikling, da bygget og området rundt er fredet og krever dispensasjon.
Forut for prosessen har det vært en tett dialog med kultuminnevernet, og alt er diskutert i detalj.

– Vi har inngått avtale med naboene slik at det blir mer plass til garasje og distanse til boliger. Vi kommer ellers ikke til å gjøre mye endringer, men etablere parering i nord og i vest, og lager mer definerte gangveier fra brua.

– Vi tar sikte på ca. 70 parkeringsplasser, og 110 totalt i det regulerte området.
""Det er foreslått å redusere farten inn i området til 30 kilometer i timen, for å sikre trafikksikkerheten i området, som ellers er oversiktlig, men litt uregulert.
– Men her ønsker vi å bidra til mangfold, og bygge opp om sentrum og skape synergi med andre handelsaktører.

– Det vil gå fort. Bygget står der, så det skal males, vinduer skal tas ut fikses og males, og settes opp igjen. Og så jobber vi med å lyssette dem slik at de ser ut slik de engang gjorde da det var hydrogenfabrikk, sier Aanesland.
– Vi bevarer og tilpasser bruken i veldig stor utstrekning. Det er innvendig det er en byggteknisk omfattende jobb å gjøre.

En rekke politikere var til stede på orienteringen. Reaksjonene etter fremleggelsen var udelt positive, selv om mange trakk fram hvordan byggets historie skulle komme fram på en positiv måte og at sentrums nedre del ville i enda større grad trenge parkeringsplasser for handelsattraktivitet.
Nå står saken på om området blir omregulert fra industri til detaljhandel og plasskrevende handel.

""

 

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia