fbpx

Wim Wenders nye Oscar-nominerte film på kino

Radio Rjukan6. februar 20242min
perfect days

Handlingen i «Perfect Days» Hirayama vasker offentlige toaletter i Tokyo. Til og fra jobb kjører han bil mens han hører på kassetter med klassisk pop og rock. I leiligheten sin har han få møbler, mange bøker og en god del planter. Dagene er fylt av rutiner og livet er i vater, men en dag kommer en ung niese uanmeldt på besøk. Livet til Hirayama vil aldri bli det samme igjen.

I regi av den tre ganger Oscar-nominerte tyske regissøren Wim Wenders får vi en film som tar opp i seg livets mening. Wenders tok verden med storm med «Paris, Texas» og «Lidenskapens vinger» og satte verden på hodet med «Until the End of the World»

I denne Oscar-nominerte filmperlen om de små, men vesentlige tingene i livet, viser Wim Wenders hvilken mesterlig regissør han er. Kôji Yakusho som spiller Hirayama mottok prisen for beste skuespiller i Cannes og filmen vant publikumsprisen under Film fra Sør i Oslo. Den er Oscar-nominert til beste fremmedspråklige film.

Kritikerne er begeistret, også de norske, og 7,9 på imdb forteller det meste.

Terningkast 5, NRK – «En nydelig, poetisk fundering over meningen med livet»
Terningkast 5, Adressa – «En oppløftende og vakker film for vår tid»
Terningkast 5, Klassekampen – «Gir meg en nostalgisk følelse»

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia