fbpx

Vinterferien i kinomørket

Radio Rjukan13. februar 20176min
lalaland_59bc

Vinterferien er over oss, og for folk og gjester i Tinn, blir det jo minst to uker, selv om vinterferien i skolene bare varer i uke 8. Men på hyttene og i fritids- og ferieleilighetene rundt om er det lys i alle vinduer, og når skituren i løypa eller bakken er over for dagen, er en tur på kino ikke så dumt.

Det er premierehelg for den norsk familiefilmen "TRIO – Jakten på Olavsskrinet" basert på en svært populær NRK-serie om detektivgjengen Trio er nå å se på Rjukan Kino. Filme høster 4 og 5 på terningen i avisanmeldelser, og vil glede mange som en norsk Da Vinci-koden.

Men det er også premierehelg for en svært påkostet film som allerede har spilt inn 2 milliarder bare i Kina, filmen "The Great Wall" med Matt Damon som sagnhelt fra de kinesiske ødemarker. Et eventyr av regissøren av "Flygende dolker" som inneholder litt for eventyrere, og så for de som likte Ringenes herre.

Lego batman-filmen har gått noen dager, men fortsetter i vintereferieukene, og toppet de amerikanske kinolistene både forrige helg og denne.

Men filmen som toppet i  Norge sist helg? Jo, det er den som er nr. 2 i USA, oppfølgeren til "Fifty Shades of Gray", "Fifty Shades Darker". Hele 160.000 nordmenn, og da av dem 75% av det kvinnelige kjønn, troppet opp på kino for å se den. Og den fortsetter også på Rjukan Kino.

På kino ar en av årets suksesser så langt vært Disney's 56. animasjonsfilm "Vaiana", som heter "Moana" originalt.
Den kan du fortsatt få med deg på Rjukan Kino.

Men den store filmen denne uka er vel 14 ganger Oscar-nominerte La La Land, som har norsk premiere på Rjukan Kino fredag 24. februar, og som også gir deg halv pris på billetten dersom du er medlem av Kinoklubb Norge, der du får halv pris på kino på 8 toppfilmer i løpet av året.
Men halv pris eller ikke, fredag kan du glede deg over denne på kino, og Oscarutdelingen finner sted natt til mandag 27. februar. Da bør du jo ha sett den, eller?

Onsdag 1. mars er det premiere på grøsserern "The Bye-Bye Man", som har hentet gode kritikker.

E annen film som er aktiv i Oscar-racet er den bejublede "Moonligfht" som også kommer på Rjukan Kino, kanskje nærmere andre helga i vinterferien. Tider er ikke programmert ennå, men du får sette kryss i margen for denne filmen!

Mer er foreløpig ikke programmert, men du kan selv følge med på Rjukan Kinos nettsider og på facebook.

Linker:
Rjukan kinos nettside
Rjukan Kino på facebook
Kinoklubb Rjukans facebookside

 

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia