fbpx

Villmenn – dansk komedie i Norsk villmark

Radio Rjukan21. april 20222min
villmenn

– Det handler om danske Martin, som i sin midtlivskrise drar til Norge for å leve om vill mann i den fri natur for å komme seg vekk fra hamsterhjulet. Til kona sier han at han er på seminar, men kona finner fort ut at noe er galt, og setter igang en leiteaksjon, og der blir selveste Bjørn Sundqvist involvert, forteller kinosjef Robert Jenbergsen.

Han beskriver Ville menn som en på flukt i villmarken fra hamsterhjulet har Rasmus Bjerg i hovedrollen, men du møter Susanne Gråbøl, Rune Temte, Jonas Strand Gravli og Bjørn Sundqvist i bærende rollene.

Dypt inne i den norske villmarken finner vi danske Martin kledd ut som en viking, vandrende inn i en Joker for å bytte pels mot dagligvarer. Han har en midtlivskrise og velger å leve slik våre forfedre gjorde. Han møter på Musa (Zaki Youssef), en dopsmugler på flukt over grensen.
Alt dette blir etterforsket av en politimann (Bjørn Sundquist) som etterlyser en sporhund, bare for å få beskjed om at den «jobber ikke idag».

Den mørke og underfundige skandinaviske humoren skinner igjennom i dette verket. Manuset har energi! Denne skandinaviske komedien har et nydelig norsk fjellandskap som bakteppe i en absurd film som pakker inn moderne maskulinitet inn i flere lag – fra skjør og beskjeden til hardbarket og gammeldags.

Filmen skulle hatt premiere på kino i Danmark og Norge ifjor høst, men ble ikke utsatt pga. korona, men terrorhandlingen på Kongsberg ble da for nært, siden en dansk statsborger er ble siktet for å ha brukt pil og bue i drapene..

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia