fbpx

Veteraner venter på Snømannen-rolle

Radio Rjukan3. mars 20168min
snomannenb-12_6b82

Snømannen-forfatter Jo Nesbø er idag tildelt Rivertonklubbens Ærespris fort sitt krimforfatterskap, mens krimfestivalen i Oslo pågår for fullt. Mens det skjer er det full fokus på filmatiseringen av Snømannen på Rjukan.

To Volvoer, en golf og en Saab venter tålmodig på Bilagstomta på å få sin lille tur inn i rampelyset i Hollywood-produksjonen ""Snømannen.
Dette er biler som er brukt både i Oslo, Bergen og på Atlanterhavsveien, og en av dem er nok bilen til Harry Hole.
Og etter det Radio Rjukan erfarer trengs det fortsatt noen flere nyere veteraner, fra 60-, 70- og 80-tallet.
Snømannen foregår på 80-tallet, og derfor er veteraner en naturlig det av det. 
Dette er Tomas alfredsons spesialitet, å lage film som er noen år tilbake i tid. Tidskoloritten kommer ganske sikkert til å være perfekt, når Michael Fassbender og de andre i Harry Holes univers beveger seg inn i en nær men fordums tidsalder.

Gjennom VisitRjukan har filmselskapet spurt om veteraner til bruk i filmen. biler som skal kjøre forbi og biler som skal stå som bakgrunnsrekvisitter. Tinn har over 200 veteraner, så det bør være noen å ta av. Men det er selvfølgelg en utfordring at de fleste av dem ikke står – i alle fall naturlig – på vinterdekk.
""Men det bør ikke stoppe den som er interessert i å bidra. Her ordner man og fikser, for det er klart at uten biler, bilr det heller ingen film, og de som som låner ut bilen sin til filminnspillingen blir også honorert.
Mer om dette i visitRjukans post på facebook. Eller du kan gå rett på innmeldingsskjemaet.

Seinere på dagen var snøen fjernet fra bilene, mens den ene Volvoen var tatt med opp på Vemork for formodentlig å bli filmet der oppe.

Men det trengs også annen hjelp. Har du lyst og anleding til å bli med å jobbe litt de nærmeste dagene?
En lokal produksonsassistent, Hedda Torgersen Ravnås melder at de trenger en mann eller dame til på settet: 
– Vi i Snømannen er på utkikk etter en assistent som kan være med vår Second Unit (en mindre gruppe crew som filmer utenom hovedcrewet). Oppgaver blir stort sett å servere kaffe, snacks, vann osv. Sørge for at alle på sett har det de trenger. Hvis du kjenner noen fra Rjukan som kan være interessert, vennligst send meg melding i innboks så kan vi ta en prat, skriver Ravnås på facebook. 
Du kontakter henne altså utifra denne posten.

""Fryseren som filmen var på jakt etter ble funnet hos Berit Hesjedal Gustavsen på Rjukan. Iløpet av få timer er den iferd med å bli Norges mest kjente fryser, og dertil virker den ikke!
Det var Varden som brakte en utførlig nyhet om at den etterlyste fryser var funnet. (Se faksile  fra Vardens nettside til høyre.)

Den sulteforede pressen er på jakt etter noe å skrive om den godt tilslørte filminnspillingen. VG var ikke seine med å fylle på med den berømte fryseren, og kan også fortelle at fryseren ble hentet igår av filmteamet, og at Cathrine Nielsen Cathrine er stolt over at fryseren til hennes avdøde besteforeldre skal få en sentral rolle i filmen. De kjøpte fryseren en gang på 70-tallet.
Det kan fort bli norgeshistoriens mst omtalte fryser!

– Tenk om Val Kilmer skal ligge oppe i mormors og bestefars gamle fryseboks! ler Nilssen ifølge VG idag.
Men hun innrømmer at det er litt morsomt.
– Jeg har lest «Snømannen», og nå må jeg jo også se filmen, sier hun.

Snømannen har også annsert etter en vrakbil fra 70- eller 80-tallet. Har du den, så meld fra! Du kan til og med få betalt for den!

Linker:
Vardens frysersak
VGs frysersak
 

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia