fbpx

Valgdebatt og bokforedrag samme uka på Biblioteket

Radio Rjukan15. august 20233min
Sanja+Pasovic+valg23

Rjukan Bibliotek er i full sving etter sommerferien, og to av de siste dagene i august er arrangementene igang også. Bare to dager etter ordførerkandidatdebatt 28. august i bibliotekets lesesal blir det bokpresentasjon i bibliotekkjelleren, 30. august.

– Da blir det en bokpresentasjon med Ådne Naper, og boka «Kraft eller krise». Det er en bok han har skrevet og gitt ut tidligere i år, og tittelen sier egentlig alt. Vil vi ha kraft eller vil vi ha krise? Boka gir et historisk tilbakeblikk på industriutviklingen og hva han mener må til for at vi fortsatt skal ha industri i Norge, og hva som egentlig er kraftbehovet framover, sier Sanja Pasovic.

– Da tenker jeg at den kraftkommunen som Tinn er, er interessert i hva som skjer videre med kraften vår, og ikke minst med strømpriser som alle er opptatt av. Og dette er en bok han har fått gode kritikker for.

– Selv om han er SV’er er det ikke noe partipolitisk bok. Han kritiserer både sitt eget parti og andre, og forteller med fakta grunnlaget hvordan ting har skjedd opp gjennom årene. Så det tenker vi er interessant for vår kommune og våre innbyggere å høre mer om. Næringslivet i Tinn har allerede fått invitasjon.

Planen er å innledningsvis vise en film som Knut Nyheim og Signe Eira fra Kamerina Kulturverksted har laget «Drømmen om lynet» sammen med Helge Songe. De kaller seg Kulturkraftverket, og den første filmen de har laget omhandler kraft lokalt.

En filmpresentasjon først på ca. 15 minutter om vann og kraft, før vi går over på bokpresentasjon. Det blir også etterhvert muligheter til å stille spørsmål selvfølgelig, sier Pasovic.

– Så kryss av i almanakken for både 28. august på ordførerkandidatdebatt og 30. august. Bokpresentasjonen vil foregå i bibliotekkjelleren, for da trenger vi framvisere og utstyret til å vise film. Vi ønske alle velkommen, og alt er selvsagt gratis å være med på!

Begge arrangementer skjer klokka 18.

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia